TIP NA KNIHU: Niektoré ľúbostné príbehy sú príliš veľké, aby sa na ne zabudlo a niektoré sľuby príliš ťažké, aby sa dali dodržať

NETKY.SK • 13 Marec 2022, 14:00 • 2 min
TIP NA KNIHU: Niektoré ľúbostné príbehy sú príliš veľké, aby sa na ne zabudlo a niektoré sľuby príliš ťažké, aby sa dali dodržať

Máloktoré obdobie sa nádherou vyrovná narodeniu romantickej a, pravdaže, opätovanej lásky. Všetko je riešiteľné, každá pokrivenosť sa vyrovnáva a aj najväčšia zrada je odpustiteľná.

slovakia

left justify in out

Obaja, ona aj on, si vzájomne hoja rany z minulosti a pletú nite, čo spoja cesty aj v budúcnosti. Nič nie je také ťažké, aby sa to nemohlo uľahčiť, možno stačí plece toho druhého, možno len pohľad, možno len skutočnosť, že sa milovaný narodil a dýcha.

 

A prečo je odrazu láska taká jednoduchá a bez chýb? Pretože obaja by urobili čokoľvek, len aby sa nemuseli rozlúčiť. Lebo dať si zbohom je nepredstaviteľné. Ako by prebiehalo prebudenie a ako celý deň, keby v ňom nebol ten druhý, och, hrozné pomyslieť.

 

img

 

Keď Mary stretla Jima, nebolo to nič ohurujúce, a už vôbec nie závideniahodné. Niežeby sa nevyskytla vášeň, to áno a ešte aká! Ale ani jeden netušil, a najmä ona nie, že za šťastie sa bude platiť rokmi utrpenia.

 

Autorka Abbie Greaves spísala príbeh lásky-nelásky s názvom Až na kraj sveta, v ktorom prvý aj druhý dojem oklame. Pôjdete azda nie na kraj sveta, ale iste aspoň na koniec a poslednú bodku, len aby ste sa dozvedeli, ako je možné, že sa sľuby nevyplnili a nikto nie je šťastný.

 

Šiel by

 

Jim a Mary spolu utkali vzťah. Nebol len vášnivý, ale aj hlboký. Nebol len o nociach, ale aj o dňoch. Ľúbili sa, bezpochyby sa ľúbili.

„Šiel by som kvôli tebe až na kraj sveta,“ hovorieval jej Jim a ona verila. Sľúbil, že ju vždy nájde a že sa nerozdelia. Aj keby okolnosti stáli proti nim, oni si poradia, zabijú aj leva či medveďa..

Ale potom sa niečo udeje, niečo, čo si nikto, a už vôbec nie Mary, nedokáže vysvetliť. Ona sa raz vráti domov a on ju nečaká. Uplynie deň, prehrmí aj ďalší, ale Jim je preč. Nerozlúčil sa, nikomu nič nepovedal, ani jednému blízkemu neposlal pohľadnicu. Jednoducho zmizol.

 

img

 

Sedem rokov

 

Povedali by ste si, že žitie bez neho sa Mary spočiatku dariť nebude, ale postupne si zvykne, pretože, koniec koncov, nič nie je spravodlivé a človek sa buď prispôsobí, alebo premrhá mladosť aj starobu.

Ona si, nanešťastie, nikdy neprivykne a sedem dlhých, nepredstaviteľne dlhých rokov, vyčkáva. Každý večer, bez ohľadu na počasie či jej zdravotný stav, sa postaví na železničnú stanicu, pozerá sa, dúfa a v rukách zviera tabuľku s jednoduchým, ale výstižným nápisom  –  Vráť sa domov, Jim.

 

img

 

Kladiete si otázku, kde, dopekla, Jim je a prečo sa neobťažuje dať o sebe vedieť. Kladiete si otázku, prečo, dopekla, Mary postáva, keď je krásna a mohla a mala by sa posúvať a nájsť iný spôsob šťastia.

Niet ani čuda, že podobné otázky sa rozkrútia v mysli aj Alice, ženy, ktorá raz výjav na stanici odpozoruje a do príbehu sa zamieša viac, oveľa viac, ako by si pôvodne myslela. Ale zazlievať jej je to zbytočné, je predsa novinárka, ktorá, mimochodom, predstiera, že novinárkou nie je.

 

img

 

Kniha Až na kraj sveta ponúka jedinečný čitateľský zážitok. Budú v ňom roky trápenia, strašiak v podobe depresie, zmierenie i nezmierenie sa so stratou, veľa špagiet, tajomstvá, prekvapenia a aj zlomené srdce.

 

Mohlo by vás zaujímať: TIP NA KNIHU: Šesť vecí, ktoré by ste rozhodne mali vedieť o tvorbe slovenskej autorky Liny Elys

 

Napokon sa zlomilo i moje srdce, keď som ako čitateľ odhalila, kde Jim je. Želali by sme si, ale nedostávame. Túžime, ale nemáme. Podstúpili by sme cestu až na kraj sveta, len aby sme dosnívali do konca. A ani nám nenapadne, že tak ďaleko chodiť nemusíme, že odpoveď je blízko, žalostne blízko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies