Djokovič nebude môcť štartovať na turnajoch v Indian Wells a Miami

NETKY.SK • 10 Marec 2022, 08:00 • 2 min
Djokovič nebude môcť štartovať na turnajoch v Indian Wells a Miami

INDIAN WELLS – Srbský tenista Novak Djokovič sa nepredstaví na turnaji ATP Masters 1 000 v kalifornskom Indian Wells. Bez potvrdenia o očkovaní proti koronavírusu by ho úrady nepustili do USA, potvrdila agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie bývalej svetovej jednotky rebríčka ATP.

slovakia

left justify in out

Po Indian Wells vynechá Djokovič aj turnaj v Miami. „Už pred žrebom som vedel, že nebudem môcť cestovať do USA. Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb sa držalo pravidiel týkajúcich sa vakcinácie. Prajem veľa šťastia všetkým, ktorí budú hrať na týchto skvelých turnajoch,“ uviedol Djokovič. So statusom nezaočkovaného hráča mu neumožnili štartovať ani na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open.

 

img

 

Tridsaťštyriročný Srb figuroval v osudí pri žrebe turnaja v Indian Wells, no stále nebolo isté, či si na ňom aj zahrá. Na základe nariadenia vlády Spojených štátov amerických sa totiž musia všetci cudzinci pri vstupe do krajiny preukázať potvrdením o očkovaní proti koronavírusu. Bývalý zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu je päťnásobný šampión Indian Wells, v 1. kole mal mať voľný žreb a v druhom mal nastúpiť proti víťazovi súboja medzi Austrálčanom Jordanom Thompsonom a Belgičanom Davidom Goffinom.

 

Možno vás zaujme: Trumpovmu lietadlu počas letu zlyhal motor, muselo núdzovo pristáť



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies