UFC: Adesanya zdolal v odvete Whittakera

NETKY.SK • 13 Február 2022, 11:55 • 2 min
UFC: Adesanya zdolal v odvete Whittakera

HOUSTON – Organizácia UFC včera predstavila fanúšikom turnaj s poradovým číslom 271 s hlavným zápasom Adesanya vs Whittaker o titul v strednej váhe. Išlo o odvetný duel z októbra 2019, keď v tom čase dočasný šampión Adesanya knokautoval rodáka z Nového Zélandu a unifikoval oba opasky.

slovakia

left justify in out

Whittaker pred zápasom avizoval, že do merania síl vstúpi opatrnejšie a jeho taktika priniesla ovocie, pretože priebeh duelu bol mimoriadne vyrovnaný. Adesanya napokon tesne zvíťazil na body a potvrdil svoju dominanciu v divízii.

 

 

„Tento zápas bol oveľa lepší než ten prvý. Myslím si, že som urobil dosť. Je to ale tak, ako to je. Takto to v našom športe funguje. Vrátim sa domov, zase sa zlepším a budem makať na tom, aby som sa vrátil o čosi silnejší. Izzy je moja najväčšia prekážka. V prvom zápase mi poriadne naložil, a tak som na sebe pred odvetou veľa pracoval. Chcel som sa zlepšiť, a to sa mi podarilo,“ prezradil Whittaker.

 

 

Tridsaťjedenročný bojovník sa po súboji na nič nevyhováral, ukázal svoj charakter a šampiónovi adresoval slová chvály, hoci mal pocit, že mohol zvíťaziť. „Je to skvelý bojovník, to sa mu jednoducho musí nechať. Úprimne, nemyslím si, že ho v dohľadnej dobe niekto porazí. Má dobré oko a načasovanie. Fyzicky je neuveriteľne vybavený a to ho robí nebezpečným. Myslím však, že pôsobil zdolateľne a zdolal som ho. Išiel som mu na telo a vrátil mu každú ranu. Ničím ma extra neohrozil, len tou ranou v prvom kole. Nechcem však, aby sa teraz písalo, že som ho porazil. Má titul, rozhodcovia to dali jemu, je to súčasť MMA. Rozhodne si ho vážim.“

 

 

Adesanya pred veľkým zápasom podpísal v UFC nový kontrakt, ktorý by mal byť druhý najlukratívnejší v spoločnosti, viac údajne zarába len Conor McGregor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies