Automobilka Ford plánuje veľké zmeny

NETKY.SK • 2 Február 2022, 09:14 • 2 min
Automobilka Ford plánuje veľké zmeny

DETROIT - Ford Motor rozsiahlo investuje do reorganizácie a prechodu na elektromobily. Americký koncern plánuje nové investície v objeme až 20 miliárd dolárov (v prepočte približne 17,76 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Tieto dodatočné investície chcú rozložiť do najbližších 5 až 10 rokov, uviedla agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje oboznámené s týmito plánmi. Majú ich použiť napríklad na prebudovanie závodov Fordu po celom svete, aby v nich mohli vyrábať elektromobily. Prechod na elektromobilitu má na starosti bývalý manažér firiem Apple a Tesla Doug Field.

 

img

 

Generálny riaditeľ Fordu Jim Farley už prisľúbil, že koncern invesetuje do rozvoja elektromobility do roku 2025 až 30 miliárd dolárov (26,6 miliardy eur). Spomínaných 20 miliárd dolárov znamená navýšenie investícií do výroby elektromobilov na 50 miliárd dolárov (44,4 miliardy eur).

 

Prečítajte si tiež: Vyriešia elektrické autá klimatický problém?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies