Vissel Kóbe založil zbierku na vznik sochy Andrésa Iniestu

NETKY.SK • 19 Január 2022, 10:30 • 2 min
Vissel Kóbe založil zbierku na vznik sochy Andrésa Iniestu

KÓBE – Japonský klub Vissel Kóbe sa chystá spustiť verejnú zbierku, vďaka ktorej by financoval vytvorenie bronzovej sochy Andrésa Iniestu, ktorý momentálne v krajine vychádzajúceho slnka dohráva svoju bohatú kariéru.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia najbohatšieho klubu v krajine, ktorý vlastní miliardár Hiroši Mikitani, dúfajú, že sa podarí vyzbierať čiastku v hodnote 15 miliónov jenov. Socha tridsaťsedemročného záložníka by mala stáť rovno pred štadiónom. „Nie je vôbec prehnané, ak povieme, že je zázrak, že tu môžeme vidieť Iniestu hrať,“ napísali organizátori projektu na klubovom webe.

 

img

 

Podľa agentúry AFP môžu záujemcovia prispieť čiastkou od 1 100 po 1,1 milióna jenov. Prispievatelia budú mať možnosť odfotiť sa s Iniestom pri slávnostnom odhaľovaní sochy a dokonca hlasovať o tom, v akej póze sa bude socha nachádzať.

 

Majster sveta z roku 2010 prišiel do japonského klubu pred štyrmi rokmi a v krajine sa teší obrovskej popularite. Podľa analytikov klub v súvislosti s jeho príchodom a zvýšeným počtom predaných vstupeniek zarobil viac ako 100 miliónov dolárov. Iniesta, v súčasnosti vykonávajúci funkciu kapitána mužstva, sa dokonca objavil v reklamách na saké a telefónne služby.

 

img

 

Španiel minulý rok predĺžil zmluvu s Kóbe o dva roky a ročne zarobí 30 miliónov dolárov. V minulej sezóne skončil Vissel v najvyššej japonskej súťaži tretí, pričom J-League zatiaľ ovládnuť nedokázal. V mužstve pôsobí aj jeho niekdajší spoluhráč z Barcelony Bojan Krkič.

 

 

Z futbalistov má v Japonsku sochu legendárny Brazílčan Zico, ktorý v rokoch 1991 – 1994 pôsobil v tíme Kašima Antlers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies