Vyšetrovateľ žiada väzbu pre Norberta Bödöra. Hamran hovorí o zastrašovaní polície

NETKY.SK • 14 Január 2022, 20:29 • 2 min
Vyšetrovateľ žiada väzbu pre Norberta Bödöra. Hamran hovorí o zastrašovaní polície

BRATISLAVA - Nitrianskeho podnikateľa zadržali vo štvrtok 13. januára v súvislosti s kauzou Valčeky. Obvineniam čelí tiež kauzách Očistec a Dobytkár, kde sa má začať súdny proces vo februári tohto roka.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) žiada prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry o podanie návrhu na väzobné stíhanie obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. TASR o tom informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

 

img

 

O tom, či bude väzobný návrh podaný na súd, by mal prokurátor rozhodnúť v najbližších hodinách. „Vyšetrovateľ predložil spis s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby,“ priblížila pre TASR Dobiášová.

 

Prečítajte si tiež: Fico a Mikulec sa pustili do seba kvôli Bödörovi

 

Podnikateľ skončil v rukách polície len pár hodín po tom, ako ho súd prepustil na slobodu. K prípadu sa vyjadrili aj opoziční politici. Podľa Roberta Fica zo strany Smer-SD došlo k porušeniu ľudských práv a kompetentní by sa mali zodpovedať. 

 

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran považuje vyjadrenia Fica a člena predsedníctva opozičnej strany Roberta Kaliňáka v súvislosti so zadržaním podnikateľa za snahu o zastrašovanie a ovplyvňovanie vyšetrovania.

 

 

Uviedol to v stanovisku na sociálnej sieti. „Považujem za neakceptovateľné, aby vo vyspelej demokratickej spoločnosti, o ktorej vo svojich vyjadreniach predseda druhej najsilnejšej opozičnej strany Robert Fico neustále hovorí, zastrašoval spolu s jeho straníckym kolegom Robertom Kaliňákom orgány činné v trestnom konaní a prezidenta Policajného zboru,“ zdôraznil Hamran.

 

Ako ďalej uviedol, policajný prezident nemá právomoc vyšetrovať „a už vôbec nie určovať, koho majú a koho nemajú orgány činné v trestnom konaní vyšetrovať“.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: NAKA zadržala Norberta Bödöra!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies