Vianočný tip na film: Láska nebeská

NETKY.SK • 24 December 2021, 20:00 • 2 min
Vianočný tip na film: Láska nebeská

Sú vianočné filmy, ktoré si pozrieme a pousmeje sa nad nimi, a potom na si na ne nespomenieme po zvyšok roka. A potom sú tu také, ktoré doslova voňajú blížiacimi sa sviatkami a blízkosťou. A vďaka svojej nádhernej myšlienke prežijú celé generácie. Jedným z týchto filmov je nepochybne aj kultová snímka Láska nebeská, ktorý zobrazuje lásku v každej podobe.

slovakia

left justify in out

Z romantických príbehov sme už tak trochu zvyknutí, že sa začínajú a končia na letisku. Heathrow je miesto mnohých lúčení a ešte väčšieho množstva stretnutí. Nesmelé kroky ľudí predbiehajú podnikatelia, ktorí sa konečne ocitajú doma. Tichú radosť priateľov a rodinných príslušníkov prekrýva  vreskot detí, ktoré po dlhých mesiacoch vidia doma otca. Láska je všade navôkol. A to sú presne slová, ktorými začína film Láska nebeská.  

 

img

 

Prečítajte si: Zákulisie rozprávkovej klasiky, časť prvá. Čo všetko ste o známych tituloch nevedeli?

 

O tomto filme pravdepodobne stačí povedať, že  ide o asi najlepšiu britskú romantickú komédiu. Nájdete v ňom všetky dôležité postavy a charaktery, ktoré ste si už počas roka stihli (ne)zamilovať vo filmoch ako Denník Bridget Jones, Nothing Hill alebo Štyri svadby. Piliere filmu tvorí niekoľko na sebe nezávislých príbehov, ktoré nám ukazujú lásku v mnohých podobách: súrodeneckú, mileneckú, šťastnú, nešťastnú, komplikovanú aj menej komplikovanú. Myslím, že každý divák si nájde minimálne jeden alebo dva príbehy, ktoré ho dostanú.  

 

img

 

Ako bolo spomenuté, príbehy sú na sebe nezávislé a tiež sú tak trochu gýčové.  Príbeh stroskotaného rockového speváka, ktorý chce za každú cenu znovu obsadiť prvé priečky v hudobnom priemysle je skvelým prepojením zaujímavých a vtipných scén. Gýčovosť v tomto prípade nie je na škodu, nakoľko kultová predvianočná komédia stavia na tom, že postavy milujeme a chceme ich vidieť opakovane každý rok. Napríklad by vám mohlo prekážať, že Hugh Grant nikdy nehrá nič iné, než tú istú postavu dookola, ale v tomto filme proste chceme vidieť Granta práve v tejto pozícii.  

 

img

 

V závere má film väčšie množstvo nedostatkov, ale božsky pozitívna atmosféra ich všetky prebije. Láska nebeská nie je kompaktná, ale aj vďaka tomu je zaujímavá a vo výsledku možno o trochu lepšia, než Bridget Jones. V prípade, že ešte nie ste vianočne naladení, potom je tento film skvelou voľbou, ako vianočnú náladu nájsť okamžite.  

 

Možno vás zaujme: Vianočné filmy, ktoré nikdy neomrzia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies