LM: Barcelona si zahrá iba Európsku ligu, Chelsea remizovala v Petrohrade

NETKY.SK • 9 December 2021, 10:34 • 2 min
LM: Barcelona si zahrá iba Európsku ligu, Chelsea remizovala v Petrohrade

MNÍCHOV – Slávna FC Barcelona sa nedokázala kvalifikovať do osemfinále LM, svoju poslednú šancu premrhala v zápase s favoritom skupiny Bayernom Mníchov. Chelsea zaváhala na ruskej pôde so Zenitom Petrohrad a stratila tak šancu postúpiť z 1. miesta skupiny H.

slovakia

left justify in out

Odplata za nevyhratú Zlatú loptu?

Bayern mal už postup dávno zaistený, ale aj napriek tomu tréner Bayernu Mníchov Julian Nagelsmann poslal do zápasu takmer svoju najlepšiu možnú jedenástku. " Do zápasu nastúpime v plnej zostave, žiadne starosti Benfiica", takto sa vyjadril lodivod Bayernu krátko pred zápasom. Je otázne, či to Nemci brali ako nejakú odplatu za to, že Robert Lewandowski nevyhral Zlatú loptu na úkor Lionela Messiho alebo len chcel poslať do zápasu svojich najlepších hráčov. 

 

Bayern kontroloval hru a Barcelona sa len sporadicky dostávala do sľubnejších útokov, v  34. minúte ho poslal do vedenia hlavičkou Thomas Müller a pred prestávkou zvýšil náskok Leeroy Sané ďalekonosnou strelou, ktorá zaplávala pred brankárom Marcom-Andre ter Stegenom.

 

Hostia sa už nedokázali v druhom polčase pozviechať. Tretí gól Mníchovčanov pridal Jamal Musiala, ktorý profitoval z akcie Alphonsa Daviesa. Bayern tak napokon zdolal súpera rovnakým rozdielom ako v prvom vzájomnom súboji na Camp Nou.

 

 

Barcelone tak vyfúkla druhú postupovú miestenku lisabonská Benfica, ktorá si na domáciom štadióne poradila s Dynamom Kyjev. Benfica vyhrala zápas 2:0, presadili sa Yaremchuk a Brazílčan Gilberto. Barcelona sa umiestnila iba na 3. mieste skupiny E a na jar si zahrá o trofej EL.

 

 

Chelsea stratila 1. priečku v skupine H

Chelsea zaváhala na pôde Zenitu Petrohrad a inkasovaným gólom v nadstavenom čase stratila šancu na postup z 1. miesta skupiny H. Juventus si poradil na domácom štadióne najtesnejším možným rozdielom 1:0 so švédskym Malmöm FF a aspoň nejakým spôsobom zachraňuje svoju katastrofálnu sezónu v domácej lige. O jediný gól zápasu sa v prvom polčase postaral Talian Moise Kean.

 

Londýnčania mali, proti už istému tretiemu tímu tabuľky, expresný nástup, po pár sekundách sa dostal do šance Saul Niguez, ale Michail Keržakov výborne zasiahol. V 2. minúte to už hosťom vyšlo, Andreas Christensen zahral rohový kop a osamotený Timo Werner na zadnej žrdi nemal problém upratať loptu zblízka do siete - 0:1. Tlak "modrých" však rýchlo vyprchal a v 26. minúte mohol vyrovnať Malcom, ktorý unikol súperovej obrane, bravúrne ho vychytal Kepa Arrizabalaga.

 

Zenit zacítil príležitosť a ešte do polčasu otočil skóre, v 38. minúte vyrovnal hlavičkou Claudinho a o štyri minúty neskôr rutinérsky premenil svoj únik Sardar Azmoun, keď obišiel aj Arrizabalagu - 2:1. A zakrátko mohol Azmoun po ďalšom sóle zvýšiť na rozdiel dvoch gólov, tentoraz však stroskotal na brankárovi Chelsea. Anglický klub v druhom polčase zvýšil úsilie a v 62. min sa mu podarilo vyrovnať, po vyšachovaní domácej obrany a prihrávke Wernera skóroval do prázdnej brány Romelu Lukaku.

 

V závere sa hra otvorila, Azmounovu hlavičku zneškodnil Arrizabalaga. Šesť minút pred koncom riadneho času Werner ešte hlavičkou Keržakova neprekonal, no o pár momentov neskôr dostal prihrávku a po rýchlom prebratí uložil loptu k žrdi. Chelsea sa však víťazstva nedočkala, vo štvrtej minúte nadstaveného času rozhodol o konečnej deľbe bodov Ozdojev.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies