Zomrel spevák kapely Omega János Kóbor

NETKY.SK • 6 December 2021, 13:30 • 2 min
Zomrel spevák kapely Omega János Kóbor

BUDAPEŠŤ - Hudobníka hospitalizovali 9. novembra s infekciou nového druhu koronavírusu, po štyroch dňoch ho previezli na Városmajorskú kliniku srdcových a cievnych chorôb, kde napokon podľahol ochoreniu COVID-19.

slovakia

left justify in out

Vo veku 78 rokov zomrel v pondelok v Budapešti po krátkej chorobe spoluzakladateľ jednej z najúspešnejších maďarských rockových skupín Omega, spevák a gitarista János Kóbor. Formácia informovala o smutnej správe na svojom facebookovom účte.

 

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: „Tešíme sa jeden na druhého rovnako ako na začiatku kariéry!“ tvrdí Ján Kuric z kapely Vidiek, ktorá vydáva výberovku najväčších hitov

 

Kóbor uviedol 18. novembra v rozhovore pre spravodajský server Ripost.hu, že sa neobáva tejto choroby, nikdy nebol chorý a stále sa cíti zdravý a silný. Zdôraznil, že vždy dodržiaval epidemické opatrenia, aj keď mu prekážalo obmedzené dýchanie s rúškom. Proti COVID-19 sa síce zaočkovať nedal, ale nebol odporcom očkovania. V rozhovore podčiarkol, že nech sa každý, kto vakcínu považuje za dôležitú, dá zaočkovať.

 

 

Skupinu Omega založili v septembri 1962 a mala výrazný úspech aj mimo Maďarska. V 60. a 70. rokoch bola populárna v bývalom Československu, v Poľsku, bývalej Juhoslávii a koncertovala i v Anglicku a Nemecku. 

 

Možno vás zaujme: Vo veku 102 rokov zomrela cestovateľská ikona Miroslav Zikmund

 

Najznámejším hitom Omegy je skladba Gyönghajú lány, ktorú naspievala v roku 1995 aj skupina Scorpions s názvom White Dove. Známa je tiež coververzia od českého speváka Aleša Brichtu s názvom Dívka s perlami ve vlasech. 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies