Bidenovi klesá popularita. Prezradil, či bude opäť kandidovať na prezidenta

NETKY.SK • 23 November 2021, 07:18 • 2 min
Bidenovi klesá popularita. Prezradil, či bude opäť kandidovať na prezidenta

WASHINGTON - Politik je vo svojich 79 rokoch najstarším prezidentom v dejinách Spojených štátov. Minulý piatok absolvoval 1. lekársku prehliadku od nástupu do funkcie v januári tohto roku.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Joe Biden má v úmysle uchádzať sa v roku 2024 o znovuzvolenie, povedala v pondelok novinárom hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová. V noci na utorok o tom informovala agentúra Reuters. Novinári Psakiovú požiadali, aby sa vyjadrila k medializovaným správam, podľa ktorých Biden svojim priaznivcom oznámil, že plánuje kandidovať v prezidentských voľbách v roku 2024. "Áno, to je jeho zámer," potvrdila Psakiová na palube lietadla Air Force One, ktorým sa prezident Biden so sprievodom presúval na oslavu Dňa vďakyvzdania s americkými vojakmi na základni Fort Bragg v Severnej Karolíne.

 

img

 

Reuters pripomenul, že Bidenova popularita v posledných mesiacoch zaznamenala pokles, čo časť demokratov viedlo k úvahám, či by sa vôbec mal v roku 2024 uchádzať o znovuzvolenie. Demokrati sú okrem toho otrasení víťazstvami republikánov vo voľbách v štáte Virgínia začiatkom tohto mesiaca len tesným víťazstvom demokratov v New Jersey.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Kamala Harrisová si na viac ako hodinu vyskúšala úlohu prezidentky USA

 

Biden nedávno podstúpil zdravotnú prehliadku, počas ktorej odovzdal svoje právomoci na hodinu a 25 minút viceprezidentke Kamale Harrisovej. Lekári konštatovali, že má stuhnutú chôdzu a časté záchvaty kašľa, ktoré pripisujú refluxu. Konzílium lekárov sa však zhodlo v tom, že Biden je schopný zastávať prezidentský úrad. Agentúra Reuters dodala, že Bidenove politické vyhliadky posilnilo nedávne schválenie plánu o rozvoji infraštruktúry vo výške bilióna dolárov na pôde Snemovne reprezentantov.

 

img

 

 

Možno vás zaujme: Andrej Babiš zvažuje kandidatúru na prezidenta

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies