Zuzana zo Solivaru, ktorá prišla v očkovacej lotérii o 400-tisíc eur, žaluje štát

NETKY.SK • 16 November 2021, 13:45 • 2 min
Zuzana zo Solivaru, ktorá prišla v očkovacej lotérii o 400-tisíc eur, žaluje štát

BRATISLAVA – Mladá Slovenska prišla o obrovskú výhru, pretože v priamom prenose očkovacej lotérie nestihla vysloviť heslo do časového limitu. Dôvodom bol oneskorený signál cez internet.

slovakia

left justify in out

Zuzana sa rozhodla žalovať štát, pretože nie svojou vinou prišla o výhru 400-tisíc eur v očkovacej lotérii. Zároveň s ňou prestal komunikovať rezort financií pod vedením Igora Matoviča. Ako uviedol Zuzanin právny zástupca, jeho klientka považuje celú situáciu za nespravodlivú. 

 

Rozhodla sa tak počúvnuť Matovičovu radu, ktorú jej sám odporučil, aby vzniknutú situáciu riešila na súde a domáhala sa vyplatenia svojej výhry. Šéf rezortu tvrdí, že urobil všetko, čo bolo v jeho silách, aby Zuzane peniaze vyplatili. 

 

Navrhol dokonca zákon na mieru  Lex Zuzana. Ten však nenašiel oporu koaličných partnerov zo strany SaS a ani v parlamente.  Zuzana poctivo sledovala priamy prenos očkovacej lotérie odvysielaný koncom augusta, aby bola pripravená povedať heslo, v prípade, že by ju vyžrebovali. Sledovala ho však cez internet a pre oneskorený signál nestihla do 20 sekúnd povedať heslo z obrazovky

 

Iba o pár dní na to ju bol na východe Slovenska navštíviť samotný Matovič s riaditeľom RTVS Jaroslavom Rezníkom. Po stretnutí prisľúbili, že situáciu okolo divákov, ktorí sledujú prenos cez internet, vyriešia. V ďalších kolách sa už heslo na obrazovke zobrazovalo oveľa dlhšie, pričom ho aj samotní moderátori viackrát vyslovili pred žrebovaním z osudia.  

 

Súvisiaci článok: Prečo poslanci nepodporili Matovičov návrh o náhradnej očkovacej prémii?

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies