ROZHOVOR: Sexi rockerka LeRa chce s novým albumom dobyť Európu!

NETKY.SK • 7 November 2021, 10:00 • 2 min
ROZHOVOR: Sexi rockerka LeRa chce s novým albumom dobyť Európu!

Považujú ju za rockový zázrak zo Slovenska a prirovnávajú ju k Bonnie Tyler či Doro Pesch. A možno sa takou hviezdou aj stane, pretože s novým albumom sa chystá dobyť Európu! Slovenská speváčka LeRa s charakteristickým nástojčivým chrapľákom nenecháva nič na náhodu. Splnila si hneď dva sny – nový album nahrala vo vlastnom štúdiu. Pozrite si rockovú divu v akcii v exkluzívnom rozhovore pre Netky!

slovakia

left justify in out

 

 

 

LeRin hlas patrí vďaka zapamätateľnej farbe a veľkému rozsahu medzi najvýraznejšie ženské hlasy na Slovensku. Z nežnej sexi mačičky s ľahkosťou prechádza do metalových screamov a potom do drsnej hardrockovej speváckej polohy. Všetky hlasové polohy predstavuje v novom albume s názvom Bird‘s Eye View. Na CD vsadila na výrazné naboostrované gitary, nadupané bicie, originálne vokálne harmónie a kvalitných štúdiových hudobníkov a producentov, ktorí sa na tvorbe albumu podieľali. Na albume je desať piesní a každá v sebe nesie prvky iného hudobného žánru. 

 

img

 

„Tento album pre mňa veľa znamená, pretože reflektuje veľmi dlhú etapu môjho života. Do pesničiek som dala svoje pocity, lásku, bolesť, sklamanie, ale aj svoj názor na aktuálne dianie vo svete. Na albume je tvrdý hardrock, vplyv heavy metalu, klasický poprock, znejú aj prvky reggaetonu, funky, je tam nádherná a veľmi osobná balada, v niektorých pesničkách sme použili veľa elektroniky a netradičné postupy aranžmánov,“ prezradila LeRa.   

 

img

 

          Nový album pokrstila veľkolepo ohňom a po prvýkrát naživo predstavila piesne v plnom rockovom nasadení. Zahrala spolu s kapelou v zložení Tomo Michalčák - gitara, Matúš Ferko – klávesy, Jakub Kolesár – basgitara, Lacko Kováč – bicie a Slavo Repaský – violončelo.

 

„Spojitosť rocku a ohňa sa mi veľmi pozdáva. Dôležitou súčasťou krstu bol preto fakír Igor Slovák, ktorý nám pomohol. Krstným otcom bol môj skvelý kamarát a idol Paľko Drapák, ktorý vychrlil niekoľko ohňových plameňov. Najviac som bola dojatá z reakcií publika. Predsa len, takýto tvrdý žáner, zvlášť keď ho robí žena, je na Slovensku ojedinelý, a nečakala som až takúto skvelú spätnú väzbu, energiu a nadšenie,“ priznáva speváčka.

 

LeRa si dáva záležať aj na produkcii videoklipov. Okrem klipu k piesni Last Day zaujme aj pesničkou The Way Of the Champion, kde v klipe účinkuje aj známy MMA bojovník Oktagonu – Gábor Borároš zvaný Beast. Najnovším klipom je Burn, ktorý je plný ohňa, výnimočných stylingov speváčky, špeciálnych efektov a dynamických strihov.

 

 

 

„Nový album je zásadný medzník v celej mojej kariére najmä preto, že som začala spolupracovať aj s nemeckými agentúrami, ktoré v mojej hudbe vidia veľký potenciál. Je to skvelé, že v Nemecku mi dali taký veľký priestor. A dokonca tam mám na album neuveriteľne dobré kritiky. Redaktori ma prirovnávajú k Bonnie Tyler či Doro Pesch, čo je pre mňa obrovská česť. Považujú ma za rockový zázrak zo Slovenska a z východnej Európy. Takže tak troška aj reprezentujem Slovensko. Cítim sa veľmi poctená a urobím všetko, aby sa to neskončilo. Naopak, aby sme tomu dali grády a rozbili nemecké festivaly čím skôr,“ uzatvára LeRa.

 

      

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies