Slovenské tenistky predviedli skvelý výkon a zdolali USA!

NETKY.SK • 3 November 2021, 09:38 • 2 min
Slovenské tenistky predviedli skvelý výkon a zdolali USA!

PRAHA – Šanca na postup do semifinále stále žije! Slovenské tenistky si po prehre nad Španielskom napravili chuť a zdolali Američanky 2:1.

slovakia

left justify in out

O zápase musela rozhodnúť štvorhra

Rozhodujúcu štvorhru odštartovalo lepšie slovenské duo, ktoré hneď v prvej hre prelomilo servis Vandewegheovej a brejk následne potvrdili na podaniach Kužmová i Mihalíková na 3:1 vo svoj prospech.

 

Američanky kazili oveľa častejšie ako ich súperky a Dolehideová v siedmej hre stratila servis na nulu. Slovenky vzápätí na Mihalíkovej podaní využili tretí setbal. Druhý set sa začal rovnako ako ten prvý stratou podania Vandewegheovej, slovenská dvojica následne zvýšila na 2:0 a za stavu 3:1 mala k dispozícii ďalšie dva brejkbaly.

 

Američanky ich odvrátili a v šiestej hre pri podaní Kužmovej po svojom premiérovom brejku vyrovnali na 3:3. O osude druhého setu rozhodla až skrátená hra, Američanky z 1:2 otočili na 5:2 a vynútili si supertajbrejk.

 

V ňom prišla slovenská dvojica o náskok 8:4 a za stavu 9:10 čelila mečbalu, tri vyhraté loptičky za sebou však znamenali celkový triumf Kužmovej a Mihalíkovej.

 

 

"Je to pre nás veľké víťazstvo, zdolať Američanky na takomto podujatí je mimoriadne cenné. Na hráčky som pyšný, bojovali o každú loptičku a som šťastný, že sme to dotiahli k víťazstvu," povedal bezprostredne po triumfe kapitán slovenskej ekipy Matej Lipták.

 

 "Už včera sme boli blízko a myslím si, že práve prehra so Španielskom nám dnes pomohla. Už v druhom sete mohli dievčatá vyhrať, bolo tam niekoľko tesných loptičiek. V supertajbrejku to baby zvládli a mám z toho naozaj veľkú radosť," dodal pre stz.sk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies