Agüero má problémy so srdcom, Barcelone nepomôže minimálne tri mesiace

NETKY.SK • 3 November 2021, 09:12 • 2 min
Agüero má problémy so srdcom, Barcelone nepomôže minimálne tri mesiace

BARCELONA – Katalánskemu veľkoklubu bude istý čas chýbať hviezdny Sergio Agüero. Tridsaťtriročnému útočníkovi diagnostikovali srdcovú arytmiu.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Marca sa argentínsky kanonier podrobil vyšetreniu po víkendovom zápase s Alavésom, po ktorom sa sťažoval na problémy s dýchaním a z ihriska musel odstúpiť už na konci 1. polčasu. Z trávniku bol schopný odísť bez pomoci. „Pýtal som sa ho, čo sa deje. Odpovedal, že sa mu točí hlava a ukazoval na hrudník,“ vyjadril sa dočasný tréner blaugranas Sergi Barjuán.

 

 

„V priebehu nasledujúcich troch mesiacov bude vyhodnotená účinnosť liečby,“ prezradil klub v oficiálnom vyjadrení.

 

Problémy so srdcovým rytmom (srdcové arytmie) sa vyskytujú, keď elektrické impulzy kontrolujúce tlkot srdca nefungujú správne. Arytmie sa prejavujú zrýchlením či spomalením srdcového rytmu alebo nepravidelným rytmom. Srdcové arytmie môžu byť neškodné, no môžu spôsobiť i príznaky, ktoré sú obťažujúce a niekedy dokonca ohrozujú život.

 

 

Kariéru Agüera v Barcelone zatiaľ sprevádzajú zdravotné problémy. Po letnom príchode do nového pôsobiska z Manchesteru City stihol kvôli zraneniu lýtkového svalu odohrať len 5 zápasov, v ktorých strelil 1 gól. Zaujímavosťou je, že sa v klube minul so svojím dobrým priateľom a spoluhráčom z reprezentácie Lionelom Messim, ktorý od novej sezóny háji farby parížskeho St. Germain.

 

 

Absencia hviezdneho kanoniera predstavuje pre finančne sužovaný klub ďalší problém, keďže Barcelone sa v tejto sezóne na trávniku absolútne nedarí a na slabé výkony doplatil holandský tréner Ronald Koeman, ktorý si minulý týždeň musel baliť kufre. Katalánci sa v ligovej tabuľke nachádzajú až na 9. mieste a v spomínanom súboji s Alavésom sa opäť netešili z víťazstva. Na gól Memphisa Depaya z 49. minúty zareagoval už o tri minúty neskôr Luis Rioja a outsider si zo stánku Camp Nou odniesol cennú remízu.

 

Barcelona zabrala aspoň vo včerajšom zápase Ligy majstrov proti Dynamu Kyjev, po víťazstve 1:0 má však po štyroch kolách na konte len 6 bodov a o postup bude musieť ešte tvrdo bojovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies