Zomrela herečka Jana Altmannová, známa z trilógie Babovřesky

NETKY.SK • 2 November 2021, 18:21 • 2 min
Zomrela herečka Jana Altmannová, známa z trilógie Babovřesky

PRAHA - Diváci a diváčky si môžu pamätať herečku z dabingu, ale tiež z množstva filmov a rozprávok, v ktorých sa objavovala najmä v menších úlohách.

slovakia

left justify in out

Vo veku 77 rokov zomrela česká herečka, dabérka a pedagogička Jana Altmannová. Informovala o tom televízia Nova na svojom spravodajskom portáli TN.cz, ktorému smutnú správu potvrdil zdroj z prostredia jej rodiny.

 

img

 

Jana Altmannová sa narodila v roku 1944 v Prahe. V roku 1968 absolvovala štúdium na Katedre bábkového divadla Divadelnej fakulty Akadémie múzických umení (DAMU) v Prahe. Potom pôsobila 5 rokov v západonemeckom Essene, kde sa venovala aj pedagogickej činnosti. Po návrate do vtedajšieho Československa sa stala členkou Divadla Spejbla a Hurvínka a neskôr Ústredného bábkového divadla.

 

Prečítajte si tiež: Zomrel herec James Michael Tyler, známy zo seriálu Priatelia

 

img

 

Od roku 1982 vyučovala na DAMU a venovala sa dabingu. V 80. rokoch minulého storočia sa objavila napríklad vo filmoch Vrchní, prchni! (1980), či Příště budeme chytřejší, staroušku! (1982). V roku 2003 hrala vo filme Kameňák. Zahrala si aj v divácky úspešnej trilógii Babovřesky a zažiarila tiež v českom seriáli Ulica.

 

Možno vás zaujme: Do kín dorazil dokumentárny film Jan Werich

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies