Polícia rieši krádež v kancelárii Roberta Fica

NETKY.SK • 29 Október 2021, 06:11 • 2 min
Polícia rieši krádež v kancelárii Roberta Fica

BRATISLAVA - Podnet na políciu v súvislosti s prípadom avizovali poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) Lucia Ďuriš Nicholsonová i poslanec Národnej rady SR za SaS Ondrej Dostál.

slovakia

left justify in out

Policajti disponujú od stredy (27. 10.) oznámením o pôvodne neohlásenej krádeži, ku ktorej došlo v kancelárii predsedu Smeru-SD Roberta Fica. "Vecou sa v súčasnosti zaoberajú," potvrdil pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

 

img

 

Podľa medializovaných informácií, ktoré vychádzajú z uniknutých videozáznamov z poľovníckej chaty, sa krádež údajne stala počas leta. Zmizlo vraj 50 000 eur i zlaté mince. Fico incident potvrdil, na stredajšej tlačovej konferencii jeho neoznámenie vysvetľoval skúsenosťou z minulosti, keď po vlámaní do bytu ohlásenie na polícii k ničomu neviedlo.

 

Prečítajte si tiež: Využitie odposluchov v kauze Očistec ide pred parlamentný výbor

 

 

Spomínané záznamy súvisia s kauzou Očistec. Členovia Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť budú v utorok rokovať o využití odposluchov na chate, kde sa s Ficom stretli obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara. 

 

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic tvrdí, že únik informácií z vyšetrovacieho spisu predstavuje takmer vždy komplikáciu pre vedené trestné stíhania. "Je preto namieste preveriť, odkiaľ unikli zverejňované nahrávky, ktoré sú súčasťou vyšetrovacieho spisu v kauze Očistec," skonštatoval. 

 

 

K téme: AKTUALIZÁCIA: Lucia Ďuriš Nicholsonová chce vyriešiť Ficovu krádež! Ten tvrdí, že peniaze a mince sa mu už vrátili

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies