Pokračuje proces so starostom Dolného Chotára, ktorý je obvinený z objednávky vrážd

NETKY.SK • 25 Október 2021, 11:21 • 2 min
Pokračuje proces so starostom Dolného Chotára, ktorý je obvinený z objednávky vrážd

BRATISLAVA - František Dora, jeho syn a ďalší obvinení údajne patrili do skupiny sátorovcov.

slovakia

left justify in out

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pokračuje v pondelok hlavné pojednávanie so starostom Dolného Chotára Františkom Dorom a ďalšími, ktorí čelia obžalobe z viacerých vrážd a inej trestnej činnosti. Vypovedať by mali dvaja obžalovaní, a to František Dora mladší a Roland Sz.

 

img

 

Posledný menovaný prostredníctvom svojho obhajcu požiadal súd, aby bola počas jeho výpovede vylúčená verejnosť, a to vzhľadom na jeho zdravotný stav, ako aj na skutočnosť, že počas výpovede môžu zaznieť skutočnosti, ktoré by mohli ohroziť jeho rodinu a tretie osoby. Na proces eskortovali v pondelok všetkých obžalovaných.

 

Možno vás zaujme: Žilinka pozastavil výkon funkcie prokurátorovi s väzbami na Kočnera

 

img

 

Naposledy sa v prvej polovici októbra proces neuskutočnil z dôvodu práceneschopnosti jedného z advokátov. František Dora, jeho syn František Dora mladší, Ladislav A. a Roland Sz. čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov. Vraždy si mal objednávať František Dora, aby umlčal tzv. biele kone.

 

Prečítajte si tiež: Sudkyňa odmietla pustiť na slobodu podnikateľa z kauzy Mýtnik

 

Niektoré svoje obete mali zastaviť pod zámienkou policajnej kontroly, v policajnom prestrojení ich presunúť do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny. Obeti mali dať na ruky putá, niekoľko hodín ju strážiť a potom presunúť na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju mali zaškrtiť. Vykonávatelia mali dostať 3 milióny korún. Skupina sátorovcov mala mať na svedomí podľa neoficiálnych informácií približne 100 ľudských životov.

 

img

 

V procese vypovedali doteraz desiatky svedkov, znalcov a poškodených. Vypovedali aj viacerí, na dlhé roky odsúdení, členovia skupiny sátorovcov a aj 2 utajení svedkovia. Pojednávanie pred senátom Pamely Záleskej sa začalo koncom júla 2020.

 

K téme: Kauza baru Fatima, v ktorej figuruje Monika Jankovská, pôjde pred súd

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies