Tragédia v ringu! Po zápase bez rukavíc umrel americký MMA zápasník

NETKY.SK • 8 Október 2021, 16:02 • 2 min
Tragédia v ringu! Po zápase bez rukavíc umrel americký MMA zápasník

MISSISSIPPI – Zápasy bez rukavíc sa v Spojených štátoch tešia čoraz väčšej popularite, ide však o veľmi nebezpečnú formu fyzickej aktivity, ktorá môže skončiť smrťou. Neľútostný súboj sa stal nedávno osudným aj MMA zápasníkovi Justinovi Thorntonovi, ktorý mal len 38 rokov.

slovakia

left justify in out

Tragická udalosť sa odohrala na turnaji organizácie Bare Knuckle Fighting Championship, ktorý sa uskutočnil 20. augusta. Spoločnosť, ktorá je na scéne štyri roky a v MMA kruhoch vzbudzuje rozporuplné reakcie, si pre svojich fanúšikov pripravila jedenásť zápasov s hlavným ťahákom o titul v bantamovej váhe. Po skončení galavečera sa však hovorilo len o tom, či sa Thornton dokáže dostať z najhoršieho.

 

 

Američan vydržal čeliť svojmu súperovi len 19 sekúnd a po brutálnom KO v 1. kole sa už nepostavil. Následne bol prevezený do nemocnice, kde ho priviedli do umelého spánku. Pred niekoľkými dňami však obletela svet správa o jeho smrti.

 

„Dnes ráno nás veľmi zarmútila správa o odchode jedného z našich bojovníkov Justina Thorntona, ktorý bojoval na udalosti BKFC 20. Pripájame sa k zvyšku komunity bojových športov a vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho rodine a známym,“ vyjadril sa prezident BKFC Dave Feldman.

 

 

Veľmi ťažké chvíle prežíva aj víťaz zápasu Dillon Cleckler, ktorý Thorntona poslal pravačkou k zemi a neúmyselne spečatil jeho osud. „Ako bojovníka vás nič nepripraví na správu, akú som dostal dnes ráno cestou na tréning. Cítim sa úplne zničený, pretože som Justina poznal dlhé roky. Po prvýkrát sme spolu zápasili pred 8 rokmi a okamžite trval na odvete. Bolo mi teda jasné, že keď sa objaví takáto príležitosť, váhať rozhodne nebude. Justin bol bojovníkom po celý svoj život. Miloval to, čo robil, preto si zaslúži rešpekt.“

 

K celej situácii sa vyjadril aj prezident UFC Dana White, ktorý si nebral servítku pred ústa. „Prekvapuje to vôbec niekoho? Veď ide o súboje bez rukavíc. Nie som fanúšikom takýchto zápasov. Keď vidím nejakých našich ľudí, ktorí to skúšajú, dosť ma to znepokojuje. My organizujeme zápasy viac ako 25 rokov, v UFC sme ich usporiadali viac ako 7 000 a nikomu sa nikdy nič extrémne vážne nestalo.“

 

 

„Každý rok utrácame 20 miliónov dolárov za zdravotnú starostlivosť o našich bojovníkov. Posielame ich k odborníkom, ak sa ukáže niekto so zvláštnym testom, okamžite ide na vyšetrenie k našim špecialistom. Počas dvadsiatich rokov sme odhalili 10 bojovníkov, ktorí mali také vážne zdravotné problémy, že zápasiť nemohli. Ak by nebolo UFC, možno by sa o svojom stave nikdy nedozvedeli pravdu a umreli by. O našej spoločnosti by sa teda vôbec nemalo baviť v súvislosti s bojom bez rukavíc,“ dištancoval sa od BKFC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies