Na Bojnickom zámku sa na niekoľko dní usídlil filmový štáb

NETKY.SK • 19 Október 2011, 02:06 • 2 min
Na Bojnickom zámku sa na niekoľko dní usídlil filmový štáb

Na Bojnickom zámku sa na niekoľko dní usídlil filmový štáb

slovakia

left justify in out

img

Približne 225-členný filmový štáb nakrúca v týchto dňoch na Bojnickom zámku voľné pokračovanie sfilmovaného historického románu Pillars of the Earth. Televízny seriál World Without End (Svet bez konca), ako sa nová snímka nazýva, by mal uzrieť svetlo sveta v júli 2012. 
Súčasťou multinárodného štábu je aj 20 karavanov, v ktorých sa zdržiavajú herci počas natáčania, a okolo 30 kamiónov. "Je to vlastne také malé mestečko, ktoré sa presúva z mesta do mesta," podotkol na dnešnom stretnutí s novinármi jeden z producentov filmu Howard Ellis. Štáb už natáčal v Budapešti a Rakúsku, namierené má aj do Košíc.
Príprava priestorov zámku na nakrúcanie a ich premena na sídlo anglických kráľov trvala približne týždeň, samotné nakrúcanie trvá tri dni – od pondelka (17.10.) do stredy (19.10.). Dva dni si vyžiada upratovanie priestorov a ich opätovná premena na muzeálnu expozíciu so zbierkovými predmetmi.
Dej snímky sa odohráva v 14. storočí. Kráľ umiera a nastáva boj o moc. Obyvatelia prosperujúceho mesta Kingsbrigde sa ocitajú v ohnisku nepokojov a útlaku. Traja mladí ľudia však na záchranu svojho mesta zmobilizujú ľudí a vzoprú sa voči korune a cirkvi a nastane tak nová éra. "Dúfam, že aj vďaka tomuto filmu sa ľudia dozvedia niečo nové a hlavne o tomto období v histórii Európy," podotkol producent. 
Režisérom filmu je Michael Caton-Jones, známy zo snímok Shooting dogs, Rob Roy či rodinnej drámy Sopranovci. Jedným z výkonných producentov filmu je držiteľ nominácií cien akadémie a známy režisér Ridley Scott. Vo filme si zahrá napríklad Cynthia Nixon, Miranda Richardson, Peter Firth či Rupert Evans. Domáce zastúpenie tu majú komparzisti.
"Natáčanie by sme mali skončiť v decembri tohto roku. V tom momente sa začne proces posprodukcie a hotový by mal byť v júli 2012. Už v tomto momente sú predané práva na vysielanie približne do 40 krajín a keď bude dokončený, tak by to malo byť okolo 60 až 70 krajín s tým, že by malo ísť o približne 45 jazykových mutácií," podotkol Ellis. Na seriál sa podľa jeho slov môžu tešiť aj slovenskí diváci.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies