J. Spišiak predstavil ciele na rok 2011, ak sa nesplnia, odstúpi

NETKY.SK • 22 Február 2011, 12:56 • 2 min
J. Spišiak predstavil ciele na rok 2011, ak sa nesplnia, odstúpi

J. Spišiak predstavil ciele na rok 2011, ak sa nesplnia, odstúpi

slovakia

left justify in out

img

Zníženie počtu dopravných nehôd je hlavným cieľom polície na tento rok. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii policajný prezident Jaroslav Spišiak, ktorý predstavil ciele Policajného zboru na rok 2011. Ak ich polícia nesplnení, Spišiak avizoval, že zo svojej funkcie odstúpi.

"Mám ambíciu uchádzať sa o priazeň občanov a to tým, že dopredu informujem občanov o cieľoch, ktoré som stanovil," povedal Spišiak. Najvyššiu váhu dal policajný prezident splneniu stanovených cieľov na úseku dopravy, potom na úseku kriminality útočiacej na život a zdravie občanov. Spišiak chce, aby počet dopravných nehôd klesol tento rok oproti minulému o 5000, teda na číslo 16.595. Policajný prezident sa síce nezaviazal znížiť počet mŕtvych na cestách, ale ako uviedol, znížením počtu dopravných nehôd o 5000 by sa mal znížiť aj počet mŕtvych tak, aby to bolo v súlade so záväzkom Európskej únii.

Spišiak upozornil, že pri niektorých ukazovateľoch sa počet trestných činov môže zvýšiť a tak je to stanovené aj v cieľoch. Ide napríklad o ekonomickú trestnú činnosť, kde Spišiak stanovil zvýšený počet odhalených trestných činov, ako tomu bolo vlani. Minulý rok bolo na Slovensku 89 vrážd. "Aj keď budeme akokoľvek strážiť ulice, aj tak k nejakým vraždám pravdepodobne dôjde," povedal Spišiak. Preto sa zaviazal zvýšiť ich objasnenosť o desať percent.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies