Arcibiskup Bernard Bober sa dožíva svojich šesťdesiatin

NETKY.SK • 3 November 2010, 08:12 • 2 min
Arcibiskup Bernard Bober sa dožíva svojich šesťdesiatin

Arcibiskup Bernard Bober sa dožíva svojich šesťdesiatin

slovakia

left justify in out

Košický arcibiskup – metropolita Mons. Bernard Bober sa v stredu 3. novembra dožije 60 rokov. Pri príležitosti životného jubilea sa v sobotu 6. novembra na poludnie uskutoční slávnostné zhromaždenie, ktoré sa začne ďakovnou sv. omšou jubilanta v seminárnom Kostole sv. Antona Paduánskeho na Hlavnej 89 v Košiciach. TASR informoval hovorca Arcibiskupského úradu (ABÚ) v Košiciach Jaroslav Fabian.
      Podľa hovorcu ABÚ chce jubilant vo vedení diecézy klásť predovšetkým dôraz na novú evanjelizáciu. Plánuje sa tiež viac venovať patrónovi košickej arcidiecézy sv. Ondrejovi, získať jeho relikvie a vyhlásiť Rok sv. Ondreja. „V nasledujúcom období chce v košickej katedrále zriadiť kaplnku svätého Cyrila a Metoda na prehĺbenie úcty k našim vierozvestcom i slovanskej histórii a podľa ich odkazu učiť ľudí odísť od novodobého pohanstva a zachovávať boží poriadok,“ dodal Jaroslav Fabian.
      Mons. Bernard Bober sa narodil 3. novembra 1950 v Zbudskom Dlhom v okrese Humenné. Po gymnaziálnych štúdiách absolvoval Teologickú fakultu v Bratislave, kde 8. júna 1974 prijal kňazskú vysviacku. Po troch rokoch kaplánskeho pôsobenia v Humennom, Snine a Zborove sa v roku 1978 stal na 12 rokov farárom v Kecerovciach. Krátko pred príchodom na vtedajší biskupský úrad v Košiciach ako generálny vikár bol dekanom v Humennom a 28. decembra 1992 ho vymenovali za biskupa. Po biskupskej vysviacke 30. januára 1993 pôsobil v diecéze ako pomocný biskup a po menovaní za košického arcibiskupa 4. júna 2010 sa ujal tohto úradu 10. júla 2010.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies