V uliciach miest dnes môžete stretnúť dobrovoľníkov s jablkami

NETKY.SK • 22 Október 2010, 12:28 • 2 min
V uliciach miest dnes môžete stretnúť dobrovoľníkov s jablkami

V uliciach miest dnes môžete stretnúť dobrovoľníkov s jablkami

slovakia

left justify in out

img

Jablkom, symbolom zdravej výživy, sa dnes v uliciach slovenských miest snažia dobrovoľníci upriamiť pozornosť verejnosti na význam prevencie onkologických ochorení. Tieto aktivity sú súčasťou Dňa jabĺk, ktorý už dvanásty raz organizuje Liga proti rakovine (LPR).
V Bratislave môže verejnosť dobrovoľníkov stretnúť od 15.00 h. nielen v centre mesta, ale aj vo vybraných obchodných centrách. "Rovnako sa v centre mesta budú nachádzať movingboardy, ktoré budú tiež prostredníctvom letáčikov upozorňovať na edukačnú kampaň," vysvetlila Martina Myjavcová, PR manažérka LPR s tým, že dobrovoľníci ligy budú označení originálnym tričkom kampane s motívom vývrtky i zapaľovača, pripomínajúcimi naše "slabosti".
V Bardejove, Piešťanoch, Trnave, Žiline, Lučenci, Michalovciach, Liptovskom Mikuláši, Banskej Bystrici, Pezinku, Nitre i v Partizánskom budú dobrovoľníci na námestí, príp. v uličkách centier miest. V Martine sa budú dobrovoľníci nachádzať v obchodnom dome Prior, v Prešove v hypermarkete Tesco, v Košiciach v Obchodnom centre Galéria. V Skalici bude na letnom štadióne prebiehať pre žiakov a študentov základných i stredných škôl jabĺčkový beh spojený s rozdávaním jabĺk.
Deň jabĺk je vyvrcholením Týždňa proti rakovine, v rámci ktorého každý rok LPR prichádza s edukačno-preventívnou kampaňou zameranou na niektorý z karcinogénnych vplyvov. Tento rok sa liga rozhodla zamerať na neduhy bežného života, ako je fajčenie, alkohol, obezita a nedostatok pohybu. "Pokiaľ sa nezmenia návyky ľudí v dennom živote, tak potom tá sekundárna prevencia je už niečo následné. Primárna prevencia vedie k úspore finančných prostriedkov jednak jednotlivca, ale aj celého štátu, čiže podľa nášho názoru je rozumné tu začínať," uviedla výkonná riaditeľka LPR Eva Kováčová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies