AKTUALIZOVANÉ: Plačková a jej manžel si na verdikt súdu o ich väzobnom stíhaní budú musieť počkať!

NETKY.SK • 29 September 2021, 15:34 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Plačková a jej manžel si na verdikt súdu o ich väzobnom stíhaní budú musieť počkať!

BRATISLAVA - O ďalšom osude slovenskej influencerky Zuzany Strausz Plačkovej a jej manžela Reného rozhodne sudca Peter Pulman zajtra (30. septembra).

slovakia

left justify in out

Aktualizované 29. septembra 20:08

 

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku začal rozhodovať v stredu popoludní o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) väzobne stíhať desať osôb zadržaných Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) v pondelok (27. septembra). Svoj verdikt však vynesie až vo štvrtok o 15:00 hodine. Obvinení tak strávia ďalšiu noc v cele predbežného zadržania. 

 

img

 

Na súd v poobednajších hodinách najprv eskortovali prvých päť obvinených vrátane hlavného obvineného Tibora Gubáňa. Sudca začal s neverejným výsluchom po 14:00 hodine. S výsluchom ďalších piatich osôb vrátane influencerky Zuzany Strausz Plačkovej a jej manžela Reného by mal začať po 17:00 hodineTen sa skončil krátko pred 19:00 hodinou.

 

Ako pre televíziu Markíza uviedol právny zástupca prominentného páru Martin Pohovej, obvinenia naďalej odmietajú a veria, že sa celá situácia čoskoro objasní. Zároveň potvrdil, že obžaloba je postavená na jednom obvinenom, ktorý sa rozhodol spolupracovať s políciou. Na otázky novinárov, ako sa cítia manželia Strauszovci, odpovedal, že sú v "pohode"

 

img

 

„Zločinecká skupina v zložení Tibor Gubáň, Peter Šoka, Miroslav Farkaš, Dávid Lukáč, René Strausz a Zuzana Strausz Plačková, pôsobiaca na území Trnavského, Bratislavského a Trenčianskeho kraja, v čase od roku 2012 až po súčasnosť, vykonávali za účelom zisku, prostredníctvom vytvorenej infraštruktúry osôb, dovoz drogy zvanej kokaín a následne ju distribuovali cez sieť dílerov tejto zločineckej skupiny koncovým užívateľom drogy,“ píše sa v uniknutom uznesení.

 

Súvisiaci článok: Queen Plačkovej hrozí v prípade dokázania viny doživotie!

 

NAKA v rámci protidrogovej akcie Chikara na západe Slovenska obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. 

 

img

 

Počas domových prehliadok zaistili policajti viac ako 9 kíl metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90 000 jednorazových dávok drogy. Zaistili aj zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70 000 eur v hotovosti. Podľa ÚŠP mala skupina minimálne od roku 2012 pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja.

 

Mohlo by vás zaujímať: Uniklo uznesenie. Plačková údajne predávala kokaín!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies