Syna chceli pomenovať Vladimir Putin. Rodičom ich žiadosť zmietol švédsky úrad zo stola!

NETKY.SK • 21 September 2021, 07:43 • 2 min
Syna chceli pomenovať Vladimir Putin. Rodičom ich žiadosť zmietol švédsky úrad zo stola!

ŠTOKHOLM - Úrady sa obávajú, že rodičia by svoje dieťa takýmto spôsobom vystavili zbytočnému utrpeniu a urážkam.

slovakia

left justify in out

Švédsky daňový úrad (Skatteverket) nepovolil istému páru nazvať svojho novonarodeného syna Vladimir Putin, pričom výber takéhoto mena, zhodného s menom ruského prezidenta, označil za nevhodný. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP.

 

Daňový úrad, ku ktorého úlohám patrí aj registrácia nových členov švédskej populácie, svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že v súlade so švédskymi zákonmi nemôžu byť krstnými menami také mená, ktoré by mohli svojmu nositeľovi spôsobiť prípadné utrpenie či vystaviť ho urážakam. Úrad dodal, že použitie priezviska ako krstného mena nie je vhodné, čo platí "aj pre také mená, ktoré priezviská pripomínajú".

 

Úrad zároveň odmietol jednotlivo - ako dve rozdielne krstné mená - posudzovať navrhované  Vladimir Putin  Uviedol pritom, že navrhované meno musí byť posudzované "ako celok" a zamietol ho. Páru žijúcemu v dedine na juhu Švédska zaslal úrad spoločne s odmietavým stanoviskom aj nový registračný formulár na prihlásenie ich dieťaťa.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies