Hnutie Sme rodina zavedie vyplácanie starorodičovskej dovolenky!

NETKY.SK • 7 September 2021, 06:18 • 2 min
Hnutie Sme rodina zavedie vyplácanie starorodičovskej dovolenky!

BRATISLAVA - Starí rodičia by mohli príspevok poberať už začiatkom budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Hnutie Sme rodina avizuje zavedenie starorodičovskej dovolenky. Znamenalo by to, že o deti rodičov, ktorí sa musia vrátiť do zamestnania, by sa po novom mohli starať ich starí rodičiaTí by to však už nemuseli robiť zadarmo. Od štátu by dostávali finančnú podporu

 

„Starým rodičom umožníme poberanie rodičovského príspevku v prípadoch, kedy sa rodičia musia vrátiť do práce. O svoje vnúčatá sa tak budú môcť s láskou postarať aj s priamou finančnou podporou štátu,“ píše hnutie na sociálnej sieti Facebook. 

 

Priame poberanie rodičovského príspevku starými rodičmi bude možné vďaka návrhu zákona o medzigeneračnej solidarite, ktorú pripravuje poslankyňa Petra Krištúfková.  

 

„Nadobudne účinnosť od začiatku budúceho roka a bude sa týkať všetkých starých rodičov, ktorí sú už na dôchodku a starajú sa o vnúča vo veku do troch, prípadne šiestich rokov,“ avizuje Sme rodina. Hnutie Borisa Kollára si od návrhu sľubuje väčšiu flexibilitu rodičov, ktorí sa musia, alebo chcú, vrátiť do pracovného života.

 

"Poznáte starých rodičov, ktorí sa vždy tešia na svoje vnúčatá a ich rodičia sa už chcú vrátiť do pracovného života? Táto novela im to umožni!" sľubuje hnutie. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies