AKTUALIZOVANÉ: Demonštranti zablokovali centrum mesta! Polícii sa dav nedarí dostať pod kontrolu

NETKY.SK • 1 September 2021, 15:43 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Demonštranti zablokovali centrum mesta! Polícii sa dav nedarí dostať pod kontrolu

BRATISLAVA - Väčšina demonštrantov, ktorí sa presunuli z Hodžovho námestia v Bratislave pred budovu Národnej rady (NR) SR sa vrátila späť do centra mesta, kde pokračuje protest pred Prezidentským palácom, kde blokujú dopravu a cesty sú neprejazdné.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 1. septembra 17:31

 

Demonštranti, ktorí zablokovali cesty v okolí Hodžovho námestia v Bratislave, sa presúvajú ďalej po centre mesta smerom k Mostu SNP a začínajú blokovať aj ďalšie komunikácie.

 

 

Zablokovali už aj podchod pod Hodžovým námestím, Staromestskú ulicu a mieria ďalej. Polícia zatiaľ nezasiahla a nedarí sa jej dostať dav pod kontrolu.

 

 

Medzitým sa začalo ďalšie verejné zhromaždenie na Námestí slobody, v blízkosti Úradu vlády SR. Pred parlamentom ostalo demonštrovať iba niekoľko desiatok ľudí. 

 

O neprejazdných cestných komunikáciách informovala Polícia SR – Bratislavský kraj na sociálnej sieti Facebook. Vodičov vyzvala, aby sa danému úseku vyhli a ak je to možné, využili na prejazd alternatívnu trasu. Situáciu na území Bratislavy v súvislosti s verejnými zhromaždeniami aj naďalej monitorujú.

 



Policajti dnes v čase po 13:00 hodine z dôvodu protiprávneho konania na Námestí Alexandra Dubčeka obmedzili na osobnej slobode dve osoby, ktoré boli následne eskortované na policajné oddelenie.

 

Stovky ľudí, ktorí pôvodne protestovali na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom, sa okolo 15:00 hodiny pohli a nasmerovali si to smerom na Palisády, pred budovu Národnej rady SR. Pokračovať ďalej pred brány NR SR demonštrantom zabránili desiatky policajných ťažkoodencov.

 

 

Na mieste bol aj zásahový tím bratislavskej mestskej polície, dopravní policajti i policajný antikonfliktný tím. Hoci sa dav chcel dostať k budove parlamentu a napätie eskalovalo, polícia nemusela zasahovať.

 

Nespokojný dav prišiel vyjadriť svoju nespokojnosť súčasnej vláde pod vedením Eduarda Hegera a s protipandemickými opatreniami. Kritizujú tiež prijatý zákon, ktorý má podľa ich názoru rozdeľovať ľudí na dve kategórie, na zaočkovaných a nezaočkovaných.

 

Ak by sa totiž na Slovensku zhoršila pandemická situácia, vstup do prevádzok bude umožnený iba ľuďom, ktorí podstúpili vakcináciu proti ochoreniu Covid-19 alebo osobám, ktoré sa preukážu negatívnym výsledkom testu

 

 

Doprava cez Palisády bola zablokovaná, keďže sa dav presúval po ceste. Priebeh zhromaždenia na Hodžovom námestí bol krátko po začatí protestu pokojný. Dav sa pred parlament vybral hneď, ako skončili prejavy viacerých rečníkov. V hlavnom meste sa pri príležitosti Dňa Ústavy SR konajú viaceré verejné zhromaždenia. Na proteste na Hodžovom námestí vystúpili iviacerí členovia i sympatizanti strany ĽSNS.

 

 

Dopravný podnik Bratislava informoval, že musel prerušiť premávku liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD) 83, 93, 147, 203, 207 a 212 v okolí zastávky Hodžovo námestie. Počas toho, ako dav smeroval k parlamentu, došlo aj k incidentu pár demonštrantov s okoloidúcou vodičkou.

 

Pred parlamentom polícia krátko po 13:00 hodine už riešila incident s niekoľkými protestujúcimi občanmi, ktorí sa snažili prekročiť 50-metrovú bezpečnostnú vzdialenosť od budovy Národnej rady SR.

 

Zásah sprevádzali i potýčky. Polícia zadržala dvoch protestujúcich. Pred parlamentom boli pripravení policajní ťažkoodenci i antikonfliktný tím.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies