Peter Pellegrini reaguje na podozrenia z korupcie. Skutok sa nestal, tvrdí

NETKY.SK • 18 August 2021, 17:07 • 2 min
Peter Pellegrini reaguje na podozrenia z korupcie. Skutok sa nestal, tvrdí

BRATISLAVA - Bývalý premiér Peter Pellegrini odmieta prijímanie úplatku.

slovakia

left justify in out

Poslanec NR SR a predseda opozičnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini použije všetky zákonné možnosti, aby sa ubránil pred podozreniami z údajnej korupcie

 

Zmanipulovaná výpoveď?

Uviedol tak v reakcii na výpoveď obvineného bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho. Ten pred vyšetrovateľmi v kauze Mýtnik vypovedal o údajnom úplatku, ktorý mal byť adresovaný Pellegrinimu ešte ako štátnemu tajomníkovi rezortu financií v roku 2013. 


„Nič také sa nestalo. Nič som od nikoho nedostal," povedal Pellegrini. Podľa neho iba Imrecze vie, prečo vypovedá daným spôsobom a či bol k takejto výpovedi dotlačený.

 

„Alebo mu to bolo naznačené, že keď povie niečo aj na vyšších predstaviteľov, tak pôjde von, je to na ňom," skonštatoval predseda Hlasu. „Ako som povedal, skutok sa nestal," doplnil.

 

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Peter Kažimír ukončil vypoveď na NAKA. Korupciu odmieta!

 

"Pelle ďakuje"
Pellegrini pripustil, že pozná obvineného podnikateľa Miroslava Výboha, ktorý mu mal podľa výpovede úplatok sprostredkovať. Odmietol však, že by s ním riešil čokoľvek pracovné alebo akékoľvek záležitosti o riadení štátu. „Aký bol jeho vzťah so stranou Smer-SD, neviem posúdiť," dodal

Podľa výpovede bývalého šéfa daniarov obvineného v kauze Mýtnik, ako aj podnikateľa Michala Suchob. mal Výboh prevziať v roku 2013 úplatok pre vtedajšieho štátneho tajomníka Pellegriniho.

 

Konkrétne malo ísť o 150 000 eur v škatuli od šampanského. Na ďalšom stretnutí údajne podnikateľ Výboh obom povedal, že „Pelle ďakuje". Úplatok údajne súvisel s legislatívnym procesom týkajúcim sa zavedenia virtuálnej registračnej pokladnice.
 

Prečítajte si tiež: Ako sa Miroslav Výboh, priateľ Roberta Fica, dostal do hľadáčika NAKA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies