AKTUALIZÁCIA: Bratia Saganovci opúšťajú Boru-Hansgrohe! Pokračovať by mali spoločne u Francúzov

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 12:48 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Bratia Saganovci opúšťajú Boru-Hansgrohe! Pokračovať by mali spoločne u Francúzov

Slovenský cyklista Peter Sagan oficiálne končí v tíme Bora-Hansgrohe. S trojnásobným majstrom sveta z nemeckého družstva odchádza aj skvelý šprintér Pascal Ackermann.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA (29.7. o 13:44)

"Chcem všetkým oznámiť, že som nepredĺžil zmluvu s tímom Bora-Hansgrohe po skončení sezóny 2021. V mojej kariére sa teda končí ďalší cyklus. Rád by som sa verejne poďakoval pánom Ralphovi Denkovi a Willimu Bruckbauerovi, sponzorom aj všetkým spolujazdcom a celému tímu Bora-Hansgrohe za ich podporu a dôveru počas piatich sezón...," skonštatoval Peter Sagan na webe Bora-Hansgrohe.

 

 

Tímový manažér Bora-Hansgrohe Ralph Denk k odchodu svojej najväčšej hviezdy podotkol: "Rokovali sme s Petrom až do samého konca. Detaily, samozrejme, nemôžem zverejniť, ale obe strany konštruktívne pracovali na riešeniach a obaja sme chceli spoločne vykročiť do budúcnosti. Každý tím má však svoj vývoj a my v ňom chceme pokračovať," vyjadril sa.

 

Ako pokračoval, súčasťou vývoja každého tímu sú aj strategické rozhodnutia a Peter Sagan podľa jeho vyjadrenia usúdil, že má k dispozícii aj ďalšiu možnosť na pokračovanie v kariére.

 

img

 

"Mám pred týmto jeho rozhodnutím plný rešpekt. Napriek tomu je to veľká škoda, pretože Peter je súčasťou nášho úspešného príbehu a výrazne prispel k nášmu rozvoju. Všetci v tíme sme mu za to veľmi vďační," dodal Ralph Denk an záver.

 

Pôvodný článok

Okrem nich opúšťajú tím ďalší dvaja Slováci – Erik Baška a Juraj Sagan – plus Poliak Maciej Bodnar, Talian Daniel Oss, resp. Nemci Andreas Schillinger a Michael Schwarzmann. Informoval o tom web cyclingnews.com s odvolaním sa na informácie z tímu Bora-Hansgrohe.

 

 

Najväčšie úspechy s Nemcami
Peter Sagan pôsobil v nemeckej stajni Bora-Hansgrohe od roku 2017 a počas tohto päťročného obdobia bol na väčšine pretekov jeho lídrom pre šprinty aj klasiky. Medzi najväčšie úspechy 31-ročného žilinského rodáka v tomto období patrí triumf na legendárnej jarnej klasike Paríž-Roubaix.

 

img

 

Ďalej je to zisk niekoľkých zelených dresov za víťazstvo v bodovacej súťaži, víťazné etapy na Tour de France a čerstvo v tomto roku aj ovládnutie bodovacej súťaže na Giro d'Italia (cyklámenový dres).

 

img

 

Ozvali sa Francúzi 
Svetové cyklistické médiá už niekoľko týždňov informujú o tom, že Peter Sagan by mal spoločne so svojím bratom Jurajom  a ďalším krajanom Erikom Baškom plus slovenskými členmi realizačného tímu zamieriť do francúzskeho tímu TotalEnergies.

 

 

Ak je to  pravda, táto informácia sa stane oficiálnou až po 1. auguste, lebo dovtedy sa nemôžu verejne oznamovať cyklistické prestupy. Podľa Cyclingnews je známe aj nové pôsobisko Ackermanna. V tíme Spojených arabských emirátov by mal vymeniť na šprintérskej pozícii Nóra Alexandra Kristoffa.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies