Naša kajakárka Eliška Mintálová už zajtra zabojuje o postup do finále. Neodradil ju ani zlomený palec na nohe!

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 20:59 • 2 min
Naša kajakárka Eliška Mintálová už zajtra zabojuje o postup do finále. Neodradil ju ani zlomený palec na nohe!

TOKIO – Slovensko sa dnes (26. júla) nedočkalo medaily z olympijského kanála na divokej vode. Už zajtra však môže vodná slalomárka Eliška Mintálová v K1 žien zabojovať o miestenku vo finále.

slovakia

left justify in out

Slovenská slalomárka Eliška Mintálová predviedla v nedeľu, počas kvalifikácie spomedzi 27 pretekárok, ôsmy najlepší čas. Skvelým výkonom si tak zabezpečila postup do semifinále K1, ktoré je naplánované na utorok.

 

Ako avizovala ešte pred odchodom do dejiska Olympijských hier v Tokiu: „Nie je dôležité len sa zúčastniť, ale aj uspieť“. Už po dvoch dňoch po príchode do olympijskej dediny si však privodila nepríjemné zranenie a zlomila si palec na ľavej nohe.

 

img

 

Ako sama uviedla, v lodi narazila do panela, keď sa jej zadok prešmykol pred sedačku. Dodala, že jej zvrtlo obe nohy a lekár po vyšetrení skonštatoval trojitú zlomeninuvykĺbenie.

 

Mladá kajakárka však ani napriek zdravotnému obmedzeniu nestráca optimizmus a je pripravená zabojovať o najvyššie priečky, čo potvrdila už počas včerajšieho dňa.

 

img

 

Aby nohu zbytočne nezaťažovala, po dedine sa premiestňuje na kolobežke a už sa nevie dočkať, kedy sa zajtra postaví na štart. Je pripravená ísť na maximum, zároveň si však naplno uvedomuje náročnosť postavenej trate, na ktorej sa dajú ľahko urobiť obrovské chyby. Preteky sú naplánované na 7:00 hodinu SEČ. 

 

Mohlo by vás zaujímať: LOH 2020: Tužinský nepostúpil do finále vo vzduchovej pištoli, v kvalifikácii skončil na 27. mieste



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies