Protesty pred parlamentom majú dohru. Začínajú padať trestné oznámenia!

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 16:23 • 2 min
Protesty pred parlamentom majú dohru. Začínajú padať trestné oznámenia!

BRATISLAVA – Piatková demonštrácia pred Národnou radou SR (NR SR), ktorá sa v istej chvíli zvrhla do násilností a útokov na príslušníkov polície a média, má dohru.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Nový čas. Polícia v súvislosti s útokom na verejného činiteľa obvinila 40-ročnú ženu z Nitrianskeho kraja. Ako uviedla hovorkyňa policajného zboru v Bratislave, Veronika Martiniaková, príslušníci polície preverujú audiovizuálne záznamy, ktoré im pomôžu odhaliť ďalšie osoby porušujúce zákon počas protestu. 

 

img

 

Pred parlamentom došlo k potýčkam

Demonštrácia bola riadne nahlásená, avšak dav sa mal zdržiavať pri hradnom múre. Keďže polícia nezabezpečila kordón pred NR SR na minimálne 50 metrov, protestujúci dav sa dostali až pred brány parlamentu, kde sa situácia vyostrila a došlo k viacerým roztržkám. Počas potýčiek demonštrantov so strážcami zákona bola zranená aj jedna príslušníčka polície, ktorú museli ošetriť zdravotníci. 

 

Približne 400 ľudí sa zišli v piatok pred NR SR, aby vyjadrili svoj nesúhlas so schvaľovanou novelou zákona pripravenú ministerstvom zdravotníctva SR.

 

Podľa nej by sa pri zhoršenej epidemickej situácii museli ľudia v reštauračných zariadeniach, na kultúrnych podujatiach či pri športových udalostiach pri vstupe preukazovať buď certifikátom o zaočkovaní, alebo negatívnym výsledkom testu.

 

img

 

Testovanie by si však do značnej miery musela nezaočkovaná populácia hradiť z vlastného vrecka, čo sa stretlo s odporom pre kategorizovanie spoločnosti na zaočkovaných a nezaočkovaných.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Pred parlamentom práve protestujú demonštranti. Zasahuje polícia aj ťažkoodenci!

 

Testovanie bude hradiť štát

Voči zvýhodňovaniu zaočkovaných sa postavilo hnutie Sme rodina na čele s Borisom Kollárom, ktoré presadilo testovanie hradené štátom

 

Zdĺhavé rokovania koaličných partnerov priniesli konečný výsledok až v nedeľu, kedy sa zákon v upravenom znení podarilo schváliť zákonodarcami.  

 

img

 

Protesty pred parlamentom trvali až do nedele, avšak nie s takou účasťou ako v posledný pracovný deň. Počas víkendu sa zhromaždenie nieslo v oveľa pokojnejšom duchu a pri oveľa nižšej účasti

 

Mohlo by vás zaujímať: Predseda vlády SR Eduard Heger poskytol vyjadrenie k dnešným protestom pred Národnou radou SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies