Londýn zasiahli prívalové dažde. Zaplavené sú cesty, stanice metra a dve nemocnice

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 14:53 • 2 min
Londýn zasiahli prívalové dažde. Zaplavené sú cesty, stanice metra a dve nemocnice

LONDÝN - Londýnčania upratujú po nedeľňajších prívalových dažďoch.

slovakia

left justify in out

Tie do britskej metropoly priniesli povodne, ktoré zaplavili domy, cesty, niekoľko vlakových staníc a dve nemocnice. Na cestách zároveň uviezlo množstvo áut a autobusov.  

 

 

Meteorologická služba Met Office informovala, že v nedeľu popoludní v centrálnom Londýne napadlo 41,6 centimetra zrážok. Tá vydala do 19.00 hodiny miestneho času varovanie pre Londýn a okolité grófstva.

 

Hrozia totiž blesky a záplavy. V niektorých oblastiach môže spadnúť do desať centimetrov zrážok, čo je takmer dvakrát viac, ako je mesačný priemer na mesiac júl.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Záplavám a zosuvom pôdy sa nevyhla ani India! Zomrelo viac ako 100 ľudí

 

Aj napriek tomu, že pondelok je už menej upršaný, Úrad pre životné prostredie naďalej verejnosť upozorňuje, že v juhovýchodnom Anglicku zostávajú v platnosti štyri povodňové výstrahy.

 



Dve londýnske nemocnice požiadali pacientov, aby k nim nechodili na pohotovosť, pretože ich prevádzky narušili povodne. Londýnsky dopravný podnik informoval, že pre veľkú vodu je zatvorených osem staníc metra, vrátane nadzemnej stanice Pudding Mill Lane.

 



Obyvatelia niektorých častí Londýna po včerajšej smršti upratujú svoje zničené domovy. Zároveň stavajú pred svojimi príbytkami zábrany proti vode, aby tak zabránili ďalším škodám.

 

Mohlo by vás zaujímať: V Belgicku opäť zúria povodne! Zasiahli časti južných oblastí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies