Pendleri blokujú niekoľko hraničných priechodov! Podľa ministra Romana Mikulca im to nepomôže

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 20:00 • 2 min
Pendleri blokujú niekoľko hraničných priechodov! Podľa ministra Romana Mikulca im to nepomôže

BRATISLAVA - Nespokojní pendleri dnes na protest proti podmienkam umožňujúcim vstup do SR zablokovali niektoré hraničné priechody.

slovakia

left justify in out

O blokovaní priechodu Svrčinovec s Českou republikou napríklad na sociálnej sieti informovala strana Kotlebovci - ĽS NS, ktorá s protestami sympatizuje.

 

 

Podporuje ich tiež opozičná stana Hlas - Sociálna demokracia. Blokovaný je tiež napríklad priechod s Maďarskom Čuňovo - Rajka.

Na hraničnom priechode medzi Slovenskom a Maďarskom v Rajke protestuje od 17:30 približne 50 protestujúcich. K nim sa postupne pridali aj zástupcovia strany Hlas – sociálna demokracia Richard Raši, Erik Tomáš a Matúš Šutaj Eštok. Odídenci zo strany ĽS NS združení v hnutí Republika informovali, že okrem Rajky sa protestuje aj na priechodoch Berg, Milhosť a na ďalších.

 

img


Bratislavská polícia potvrdila, že hraničný priechod Čunovo Rajka momentálne blokuje ohlásený protest.

 

"V súvislosti s prebiehajúcim protestom na hraničnom priechode Čunovo - Rajka sa na slovenskej strane tvoria rozsiahle kolóny. Z uvedeného dôvodu vyzývame vodičov, ak je to možné, aby sa tomuto úseku úplne vyhli, prípadne na prejazd použili hraničný priechod Medveďov," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

 

 

Takisto žilinská polícia na sociálnej sieti napísala, že pred hraničným priechodom Svrčinovec evidujú občanov, ktorí zablokovali cestu k hraničnému priechodu. "Snažíme sa cestujúcich vybavovať bez komplikácií," uviedla polícia.

 

 

Plánovaná blokáda 
Pendleri dnes na 17:00 avizovali blokádu vybraných hraničných priechodov s ČR, Rakúskom a Maďarskom. Nepáčia sa im totiž nové podmienky pre vstup do SR.

 

Článok k téme: Minister Roman Mikulec posiela pendlerom jasný odkaz! Protesty na hraniciach vám nepomôžu!

 

Od pondelka 19. júla totiž platí, že nezaočkovaní pendleri sa pri vstupe do SR musia preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako sedem dní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies