Sladkosť, z ktorej sa nepriberá

NETKY.SK • 19 Júl 2021, 07:40 • 2 min
Sladkosť, z ktorej sa nepriberá

Mať v obľube sladkosť nie je nič výnimočné. Rozpúšťajúci sa cukor na jazyku, lahodná chuť a zvláštny pokoj šíriaci sa celým telom - to je len niekoľko pôžitkov, ktoré si človek konzumovaním dopriava.

slovakia

left justify in out

Vkladať si ale do úst pravidelne niečo sladké, je považované za istý druh prehrešku. Platí to zvlášť v prípade nežnejšieho pohlavia, ktoré si berie za povinnosť starať sa o zovňajšok a dbať na to, aby postava bola hodná obzretia sa z pohľadu mužského oka.

 

img

 

Výnimkou sú iba výnimočné udalosti, podfarbené slávnostnou atmosférou, v rámci ktorých je dovolené popustiť prísny režim žalúdku a dať mu to, po čom najviac túži.  Možno ale jestvuje aj zdravý, prospešný a neznámy spôsob, ako si vychutnať sladkosť a netrpieť výčitkou svedomia, pretože jej zhltnutím sa telo neobohatí ani o jediný gram navyše.

 

Slová
V Biblii je pasáž, čo sa venuje sladkosti, z ktorej sa hmotnosť nenavýši a dokonca sa v nej píše, že kto ju bude nielen požívať, ale aj rozdávať, uzdravia sa mu kosti. „Plást medom pretekajúci sú slová láskavé, sladkosť (z nich prúdi do) duše a osvieženie (do) kostí," uvádza sa v starozákonnej knihe Prísloví.

 

img

 

Skôr ako bude táto myšlienka zavrhnutá, treba si položiť otázku, či to skutočne nestojí za vyskúšanie. Pravda je totiž taká, že vo vyslovenom slove je moc a človek dnešnej doby na to tak trochu pozabudol.

 

Prečítajte si: Dejiny vyvoleného ľudu: Mesiáš, ktorý zmenil celý svet

 

Láskavosť
K oným liečivým slovám je pridané prídavné meno láskavé, teda to nie sú len tak hocijako vyrieknuté výroky vo vetách. Za láskavosť môže byť označené všeličo, veď dobru sa hranica nemá klásť.

 

Láskavosťou smie byť napríklad prehliadnutie rozdielnosti v postoji. Skutočnosť, že v spoločnosti vládne na jeden problém tisíc názorov, predsa ešte neznamená, že musí dochádzať k nenávisti. Vzťah (je jedno, akého druhu), si zaslúži takú drobnosť, ako slovné povznesenie sa nad odlišnosti. Boh stvoril zámerne každého jedinca inak, a nie je náhoda, že dal aj jedinečný náhľad na svet.

 

img

 

O láskavosti sa má hovoriť vtedy, ak sa na chvíľu zabudne na vlastný problém a sústredí sa na cudzie trápenie. Do rozhovoru sa pritom vnesie toľko povzbudenia, koľko len bude možné.
Nie je to nič iné ako láskavosť, ak sa slovne vyjadrí, že je niekto srdcu blízky a záleží na ňom.
Pokiaľ nie je možnosť osobného stretnutia, postačia aj písmená v odoslanej správe.

 

Mohlo by vás zaujímať: Dejiny vyvoleného ľudu: O tom, ako vyzerá, keď sa moci chopí skutočný blázon

 

„Ahoj, myslím na teba a dúfam, že dnes budeš mať pekný deň," aj takto môže byť pokojne sformulované pozdravenie. Nie je to iba obyčajná krátka správa, je to súčasne aj pripomienka. Medzi riadkami sa dá dočítať, že prijímateľ nie je zabudnutý, je cenný a venuje sa mu viac ako jedna myšlienka.

 

img


Láskavosť v slovách je zloženie komplimentu s nesebeckým úmyslom. Je to jednoducho čokoľvek, čo sa urobí nie pre seba, ale pre potešenie iného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies