Remišová: Fico musí vysvetľovať podozrenia zo zneužívania moci

NETKY.SK • 6 Júl 2021, 10:50 • 2 min
Remišová: Fico musí vysvetľovať podozrenia zo zneužívania moci

BRATISLAVA - Veronika Remišová vyjadrila, že z výpovedí spolupracujúcich obvinených vyplýva, že Ficov policajný prezident Gašpar spoločne s väzobne stíhaným oligarchom Bödörom mali brániť vyšetrovaniu a zadržaniu Bašternákových ľudí.

slovakia

left justify in out

Bývalý policajný funkcionár vypovedal, ako ho tesne pred pripraveným policajným zásahom opakovane zavolali na „koberček" k Tiborovi Gašparovi a Norbertovi Bödörovi, ktorí mu mali nariaďovať zastavenie celej akcie proti „našim ľuďom”. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedla vicepremiérka Veronika Remišová  zo strany Za ľudí.

 

img

"Podozrenia, na ktoré sme v opozícii opakovane upozorňovali dávajú vo svetle týchto informácií zmysel. Aj v čase Ficovej vlády už bolo mnohým jasné, že povestná veta “Skutok sa nestal” je sprievodným javom niektorých policajných (ne)vyšetrovaní, hlavne tých, ktoré sa týkali vysokopostavených ľudí, alebo politicky citlivých káuz," napísala Remišová.  Kým politici vlády Smeru podľa nej upozornenia strany Za ľudí bagatelizovali, útočili, alebo ticho sedeli vo svojich funkciách, "systém “našich ľudí” prekvital a mal garantovanú beztrestnosť na najvyšších miestach".

 

img

 

Mohlo by vás zhaujímať: Smer-SD napadol novelu Zákonníka práce na Ústavnom súde

 

Remišová vyjadrila názor, že dnes sa znovu potvrdzujú podozrenia z toho, že políciu riadila organizovaná skupina ľudí blízkych Smeru-SD. "Poukazovali sme na skupiny, ktoré bohatli na eurofondoch a štátnych zákazkách. Informácie z vyšetrovania naznačujú, že Robert Fico má čo vysvetľovať občanom, ale aj orgánom činným v trestnom konaní. Ak totiž skutočne dochádzalo k ovplyvňovaniu polície s účelom chrániť Fica a jeho straníkov, alebo s účelom likvidácie jeho politických oponentov, nie je to už len o vyvodzovaní politickej zodpovednosti, ale aj o trestnoprávnej rovine," dodala.

 

Prečítajte si: Norbert Bödör zostáva naďalej vo väzbe

 

Polícia a prokuratúra sú podľa nej pod veľkým tlakom rôznych konšpirácií a dezinformácií od politikov, ktorých dobieha minulosť. "Preto je mimoriadne dôležité, aby naše bezpečnostné zložky naďalej nezávislo a dôsledne vyšetrovali všetky vážne podozrenia," podotkla Remišová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies