EURO 2020: Španieli vo štvrťfinále vyradili Švajčiarov až v rozstrele, Taliani si poradili s Belgičanmi

NETKY.SK • 3 Júl 2021, 08:03 • 2 min
EURO 2020: Španieli vo štvrťfinále vyradili Švajčiarov až v rozstrele, Taliani si poradili s Belgičanmi

PETROHRAD - Reprezentácie Španielska a Talianska sa prebojovali do semifinále majstrovstiev Európy vo futbale a o finálovú miestenku zabojujú vo vzájomnom zápase v utorok (6. júla) v anglickom Londýne na štadióne Wembley.

slovakia

left justify in out

Španieli v piatkovom štvrťfinále v ruskom Petrohrade vyradili Švajčiarov, keď duel sa v riadnom hracom čase aj po predĺžení skončil nerozhodne 1:1 a o postupe zverencov trénera Luisa Enriqueho rozhodol až penaltový rozstrel. Taliani v nemeckom Mníchove vyradil lídrom rebríčka FIFA Belgičanov, ktorých zdolali tesne 2:1.

 

Španieli zvíťazili v rozstrele
V podvečernom súboji v Petrohrade Španieli viedli už od 8. minúty, keď si vlastný gól strelil švajčiarsky stredopoliar Denis Zakaria. Španielsky tím síce mal po zmene strán častejšie loptu na svojich kopačkách, ale v 68. min Xherdan Shaqiri vyrovnal.

 

 

Na vyrovnávajúci gól kapitánovi svojho tímu prihral Remo Freuler, ktorý však o necelých desať minút neskôr fauloval Gerarda Morena a putoval predčasne pod sprchy.

 

 

Španieli presilovku nevyužili na víťazný zásah v riadnom hracom čase ani v predĺžení. V penaltovom rozstrele na švajčiarskej strane uspel iba Mario Gavranovič, kým u súpera pochodili Dani Olmo, Gerard Moreno aj Mikel Oyarzabal.

 

Zaujímavossťou je, že aj v druhom vystúpení Španielov sa nerozhodlo po dvoch polčasoch. V osemfinále na postup cez Chorvátov potrebovali predĺženie a vo štvrťfinále Švajčiarov zdolali až v rozstrele.

 

Taliani si poradili s Belgičanmi
Taliani po troch víťazstvách v základnej skupine v osemfinále vyradili Rakúšanov až po predĺžení, vo štvrťfinále na nich však čakal líder rebríčka FIFA Belgicko.

 

Zverenci trénera Roberta Manciniho boli aktívnejší a v prvom polčase si vypracovalo dvojgólový náskok, keď najprv našiel medzeru v defenzíve súpera Nicolo Barella a tesne pred prestávkou utešenou strelou spoza šestnástky aj Lorenzo Insigne.

 

img

 

Na opačnej strane ešte pred zmenou strán využil výhodu pokutového kopu Romelu Lukaku a znížil, no ďalšie góly už nepadli. V druhej štyridsaťpäťminútovke najprv kontrolovali hru Taliani, ale s blížiacim sa koncom Belgičania zatlačili súpera. Bol to však tlak bez gólového efektu, preto sa z prieniku do semifinále tešia Taliani.

 


V sobotu 3. júla sa uskutočnia ďalšie dve štvrťfinálové stretnutia. O 18.00 h SELČ v azerbajdžanskom Baku je na programe meranie síl medzi Dánmi a Čechmi, o tri hodiny neskôr v talianskom Ríme proti sebe nastúpia výbery Ukrajiny a Anglicka.

Majstrovstvá Európy 2020 vo futbale - štvrťfinále - piatok:
PETROHRAD
Švajčiarsko - Španielsko 1:1 po predĺžení (1:1, 0:1), na pokutové kopy: 1:3
Góly: 68. Shaqiri - 8. Zakaria (vlastný), ČK: 77. Freuler (Švaj.)

MNÍCHOV
Belgicko - Taliansko 1:2 (1:2)
Góly: 45.+. R. Lukaku (z pok. kopu) - 31. Barella, 44. Insigne

Zostávajúci program štvrťfinále:
sobota 3. júla: Česko - Dánsko (Baku/Azer., 18.00), Ukrajina - Anglicko (Rím/Tal., 21.00)

 

Mohlo by vás zaujímať: EURO 2020: Besedin po faule od Danielsona už Ukrajine nepomôže



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies