EURO 2020: Sobotňajší priebeh - Remíza v Seville aj Budapešti a šesťgólový duel v Mníchove pre domácich Nemcov

NETKY.SK • 20 Jún 2021, 08:14 • 2 min
EURO 2020: Sobotňajší priebeh - Remíza v Seville aj Budapešti a šesťgólový duel v Mníchove pre domácich Nemcov

V slovenskej E-skupine futbalových majstrovstiev Európy získali hráči Španielska jeden bod aj vo svojom druhom vystúpení na turnaji, keď v sobotu večer v Seville remizovali s Poliakmi 1:1.

slovakia

left justify in out

Favorit síce mal v domácom prostredí viac z hry, no tlak Španielov nebol až taký drvivý ako v pondelok proti Švédom (1:1). Prvý gól zverencov trénera Luisa Enriqueho na turnaji zaznamenal v 25. min Álvaro Morata, po zmene strán zariadil deľbu bodov topkanonier poľského mužstva Robert Lewandowski hlavičkou po centri Kamil Jozwiaka.

 

Prečítajte si tiež: EURO 2020: Tampóny v nose i napnuté bicepsy. Schick predĺžil unikátnu historickú sériu a vyšvihol sa na čelo poradia kanonierov

 

img

 

Španieli mali šancu aj na triumf, no nepremenili viacero príležitostí vrátane pokutového kopu Gerarda Morena v 58. min. Bez šancí neboli ani Poliaci, ale Unai Simon niekedy aj s prispením šťastia už neinkasoval. Na čele tabuľky E-skupiny sú štvorbodoví Švédi, nasledujú trojbodoví Slováci, Španielom patrí tretie priečka s dvoma bodmi a Poliaci sú štvrtí s jedným bodom. V stredu dianie v skupine uzavrú stretnutia Španielsko - Slovensko a Švédsko - Poľsko.

 

Mohlo by vás zaujímať: EURO 2020: Česi berú bod od vicemajstrov sveta, Angličania proti Škótom doslova sklamali

Mimoriadne zaujímavé súboje sa v sobotu uskutočnili v F-skupine. Maďari v Budapešti remizovali 1:1 s úradujúcimi majstrami sveta Francúzmi. Za domácich skóroval v závere prvého polčasu Attila Fiola, bod pre favorita ratoval v 66. min Antoine Griezmann. Až šesť gólov padlo v Mníchove, kde domáci Nemci zdolali obhajcov kontinentálneho titulu Portugalčanov 4:2. V prvom polčase portugalský tím skóroval až trikrát, ale po zásahu Cristiana Ronalda si potom jeho spoluhráči Rúben Dias a Raphael Guerreiro strelili vlastné góly. Po zmene strán zvýšili Kai Havertz a Robin Gosens na 4:1 pre Nemcov, za portugalský výber potom už len skorigoval Diogo Jota. z F-skupiny pred záverečnými súbojmi ešte môžu postúpiť všetkých tímy a ešte nik nemá istotu prieniku ďalej.

 

Prečítajte si: EURO 2020: Slovensko podľahlo Švédsku vo vyrovnanom zápase, rozhodla jedna situácia

Majstrovstvá Európy 2020 vo futbale - sobota:

E-skupina
SEVILLA
Španielsko - Poľsko 1:1 (1:0)
Góly: 25. Morata - 54. Lewandowski

F-skupina
BUDAPEŠŤ
Maďarsko - Francúzsko 1:1 (1:0)
Góly: 45.+ Fiola - 66. Griezmann
MNÍCHOV
Portugalsko - Nemecko 2:4 (1:2)
Góly: 15. C. Ronaldo, 67. Jota - 35. Dias (vlastný), 39. Guerreiro (vlastný), 51. Havertz, 60. Gosens

Nedeľňajší program:
A-skupina: Taliansko - Wales (Rím./Tal., 18.00), Švajčiarsko - Turecko (Baku/Azer., 18.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies