COVID automat má prejsť úpravou, rezort zdravotníctva SR chce zvýhodniť zaočkovaných

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 16:42 • 2 min
COVID automat má prejsť úpravou, rezort zdravotníctva SR chce zvýhodniť zaočkovaných

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva SR stále pracuje na COVID automate. Po stredajšom rokovaní vlády to povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

slovakia

left justify in out

Avšak podľa neho nie je ani tak dôležité to, či v ňom budú redukovať farby, ale skôr to, ako čo najviac zvýhodniť občanov SR, ktorí už majú za sebou aspoň jednu dávku schválenej vakcíny proti koronavírusu.

 

img


"Je potrebné urobiť opatrenia tak, aby sme zvýhodnili zodpovedných," skonštatoval Lengvarský. A na druhej strane, nemali by sa podľa neho veľmi segregovať tí, ktorí sa rozhodnú nezaočkovať. "Počet farieb v COVID automate nie je dôležitý, dôležitý je spôsob motivácie zaočkovať sa," doplnil minister.

Hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva SR pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast Elena Prokopová taktiež povedala, že intenzívne pracujú na COVID automate, no nie je to podľa nej jednoduché. "Súhlasíme s tým, že by sa mali dať určité výhody tým, ktorí sú zaočkovaní," uviedla Prokopová.

 

img


Pri tvorbe pôvodného COVID automatu nebola ešte otvorená čakáreň pre všetky vekové kategórie. "Nemohli sme vtedy uprednostniť zaočkovaných ľudí, pretože štát nedal všetkým možnosť byť zaočkovaným. Teraz, keď tú možnosť už majú, tak môžeme ten COVID automat upraviť," povedala Prokopová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies