Veronika Remišová sa zbavuje svojich kritikov v strane Za ľudí

NETKY.SK • 1 Jún 2021, 10:14 • 2 min
Veronika Remišová sa zbavuje svojich kritikov v strane Za ľudí

BRATISLAVA – Predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová odvolala generálneho manažéra strany Romana Krpelana.

slovakia

left justify in out

Krpelan pôsobil ako poradca bývalého prezidenta a zakladateľa strany Za ľudí Andreja Kisku. Ako uvádza portál tvnoviny.sk, Romana Krpelana predsedníčka strany odvolala sms správou. 

 

Práve Krpelan bol hlasným kritikom predsedníčky Veroniky Remišovej. Tá však tvrdí, že k takému kroku dospela, pretože si nemal plniť svoje povinnosť.

 

Remišová zrušila manažéra smskou

Ako uviedol dnes už bývalý manažér Za ľudí pre portál Aktuality.sk, „úroveň tohto pokusu považujem za nehodnú predsedníčky alebo predsedu akejkoľvek strany a za neúctu voči komukoľvek, kto by mal byť takto odvolaný.“

 

„Na doplnenie uvádzam, že predsedníčka strany sa včera so mnou chcela stretnúť a esemeskou ma požiadala o doručenie niektorých straníckych dokumentov. Skutočný dôvod stretnutia, že ma chce odvolať, zamlčala. K stretnutiu neprišlo,“ zdôraznil Krpelan. 

 

Andrej Kiska, ktorý sa po voľbách vzdal svojej pozície a odišiel z politiky, svojim bývalým kolegom zaslal list, aby zvolali mimoriadny snem. Zmeny vo vedení či v predsedníctve však neodporúča.

 

Takúto radu dal počas osobného stretnutia v sobotu aj samotnej Veronike Remišovej. Tá ho však zvolať odmieta.

 

Prečítajte si tiež: Kríza v strane Za ľudí sa prehlbuje. Remišová postupne stráca podporu

 

Strana sa otriasa v základoch

Strana prechádza veľmi turbulentným obdobím, kedy sa jej členovia rozdelili na dva tábory. Na tých, ktorí požadujú personálne zmeny vo vedení strany a zástancov Remišovej. Za ľudí už opustili jej dvaja členovia, Miroslav KollárTomáš Valášek

 

Veronika Remišová sa ešte počas minulého týždňa snažila odvolať ďalšieho svojho kritika Tomáša Lehotského z postu riaditeľa kancelárie strany. Keďže mu nedoručila odvolací dekrét, Lehotský ostáva aj naďalej vo svojej funkcii. 

 

Podľa bývalého štátneho tajomníka na ministerstve patriacom pod Remišovú a momentálne poslanca Vladimíra Ledeckého sa Remišová snemu bojí. „Dvakrát sa prerušilo rokovanie predsedníctva tak, aby sa nehlasovalo. Väčšina najvýraznejších osobností sa verejne vyjadrila za zmenu. Predsedníčka sa hlasovania bojí,” uviedol Ledecký vo svojom stanovisku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies