Izrael odpalił výškovú budovu v pásme Gazy. Pred útokom však správcu požiadal o evakuáciu

NETKY.SK • 14 Máj 2021, 20:36 • 2 min
Izrael odpalił výškovú budovu v pásme Gazy. Pred útokom však správcu požiadal o evakuáciu

GAZA - Izrael pri raketovom útoku zničil 14-poschodovú budovu Al-Sharouk Tower. Ešte pred tým však informoval správcu, aby evakuoval jej obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP, ktorá sa odvoláva na viaceré zdroje z pásma Gazy. Izrael nechal pred dopadom rakiet, ktoré zrovnali výškovú budovu Al-Sharouk Tower so zemou, evakuovať všetkých jej obyvateľov

 

 

 

 

 

 

Vláda v tomto prípade zvolila rovnaký postup, ako pri iných útokoch, kedy na strechy viacerých budov zhodila muníciu, ktorá však nevybuchne. Upozorňujú tak na blížiaci sa hlavný útok. 

 

Hamas a Islamský džihád vypálili od pondelka na Izrael 1200 rakiet, z ktorých 200 spadlo ešte na území Pásma Gazy. Izraelská protivzdušná obrana zachytila 85 až 90 percent striel mieriacich na husto obývané miesta. V bojoch zomrelo od pondelka viac ako 60 ľudí. 

 

 

Konkrétne v tejto budove sa nachádzali aj rôzne redakcie, obchody, kaviarne, ale aj byty. Al-Sharouk Tower bola pritom už raz zasiahnutá izraelskými raketami v roku 2014, kedy sa napätie medzi Palestínčanmi a Izraelom začalo stupňovať.

 

Izraelskí predstavitelia v reakcii uviedli, že Hamas používal vežu Al-Sharouk a ďalšie budovy, ktoré ich rakety zasiahli, na vojenské účely.

 

Palestínska tlačová agentúra Wafa však uviedla, že nevidí žiaden iný dôvod bombardovať výškové budovy, ako je zasiahnuť obyvateľstvo a spôsobiť rozsiahle škody.

 

Útok sa tiež podarilo zachytiť miestnej spravodajkyni, ktorá v čase dopadu rakety vysiela reportáž z tejto oblasti. Nachádzala sa len pár blokov od Al-Sharouk Tower. 

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Izraelské tanky ostreľovali Gazu, cieľom bola sieť tunelov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies