Rusko sa spamätáva zo strašnej tragédie! Mladík zabil v škole 11 ľudí

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 12:25 • 2 min
Rusko sa spamätáva zo strašnej tragédie! Mladík zabil v škole 11 ľudí

RUSKO/TATÁRSKO - Situácia bola podľa očitých svedkov veľmi vážna. Ku škole muselo prísť viac ako 20 sanitiek.

slovakia

left justify in out

V jednej zo škôl došlo počas dnešného dňa k streľbe. Prezident republiky Tatársko (ako súčasť Ruskej federácie) Rustam Minnikhanov uviedol, že "medzi obeťami boli štyria chlapci a tri dievčatá, všetci boli žiakmi ôsmeho ročníka. Okrem nich sa našlo aj telo jedného z učiteľov." Ďalších 20 ľudí sa počas streľby zranilo. Privolaná záchranná služba informovala, že o život prišlo 11 ľudí. Ďalší dvaja mali totiž vyskočiť z okna na treťom poschodí, keď utekali pred útočníkom. 

 

 

Útok sa odohral v škole na ulici Jaudata Faizi 8. 19-ročný študent vytiahol zbraň a začal po ostatných strieľať. Jeho vybavenie bolo oficiálne registrované. Celá škola bola po útoku evakuovaná, no na deťoch to mohlo zanechať psychickú ujmu. Momentálne sú v opatere psychológov a kvôli tejto strašnej tragédii bola dokonca zriadená aj horúca linka. 

 

Prípad je už štádiu vyšetrovania. Bolo začaté trestné konanie pre prečin zabitia a ohrozenia na zdraví. V meste bol zavedený protiteroristický operačný režim. Vo všetkých školách a súkromných vzdelávacích inštituciách sa zvýšili všetky bezpečnostné opatrenia. V celom meste bola zrušená výučba. Podľa posledných informácii bude zajtra v Tatárskej republike vyhlásený deň smútku. 

 

 

Plán útoku

Útok sa mal podľa webu Moskovskij Komsomolets zrodiť v hlave 19-ročného Ilnaza Galyavieva, ktorý dokonca tento svoj úmysel zdieľal aj na sociálnej sieti Telegram. "Dnes zabijem obrovské množstvo biologického odpadu," uviedol.

 

 

Ako ďalej uvádza portál Refresher, sám seba považoval za vyššiu bytosť, priam Boha, a zdieľal názor, že na svete by nemali existovať žiadne živé bytosti. Riadil sa myšlienkou zabiť minimálne 10 ľudí a potom spáchať samovraždu. 

 

Po tomto ohavnom čine sa mu napokon nepodarilo spáchať samovraždu, pretože bezpečnostným zložkám sa ho podarilo na mieste spacifikovať. Galyaviev bol absolventem tejto školy. Vo svojom byte mal navyše umiestniť bombu. Túto informáciu teraz preverujú policajné zložky. 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies