Nemecko povolilo podávanie vakcíny J&J všetkým dospelým, no odporúča ju najmä starším ľuďom

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 14:25 • 2 min
Nemecko povolilo podávanie vakcíny J&J všetkým dospelým, no odporúča ju najmä starším ľuďom

BERLÍN - Nemecko rozhodlo, že vakcínou proti koronavírusu od firmy Johnson & Johnson môžu očkovať všetkých dospelých, hoci ju odporúča predovšetkým starším ľuďom.

slovakia

left justify in out

Vakcínu J & J chce krajina používať rovnako ako očkovaciu látku AstraZeneca, ktorú pre riziko zriedkavých krvných zrazenín odporúča najmä pre ľudí vo veku nad 60 rokov, ale v snahe zaočkovať čo najviac ľudí vláda umožnila, aby ňou lekári očkovali všetkých dospelých.

 

img

 

Prečítajte si: Kde všade bude BioNTech vyrábať vakcíny?

Minister zdravotníctva Jens Spahn informoval, že úrady sa v pondelok rozhodli zaujať rovnaký postoj aj k vakcíne firmy Johnson & Johnson pre podobné obavy zo zriedkavých krvných zrazenín. Minister zároveň uviedol, že najväčšie dodávky očkovacej látky J&J, a to viac ako 10 miliónov dávok, Nemecko očakáva v júni alebo v júli. V krajine doteraz aspoň jednou dávkou vakcíny zaočkovali takmer tretinu obyvateľstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies