Veronika Remišová označila jednu zo súčasných úvah za veľké riziko. Čo obsahuje jej špeciálny obal na spisy?

NETKY.SK • 6 Máj 2021, 15:00 • 2 min
Veronika Remišová označila jednu zo súčasných úvah za veľké riziko. Čo obsahuje jej špeciálny obal na spisy?

Vicepremiérka a ministerka zdôraznila, že boj proti korupcii a netransparentnosti je súčasťou jej integrity už roky.

slovakia

left justify in out

Veronika Remišová na sociálnej sieti opísala, ako už v pozícii opozičnej poslankyne neraz upozornila na štátne zákazky pre tzv. Bödörovcov. „Na zistenia som upozorňovala kontrolné orgány, ktoré podozrenia vo väčšine prípadov aj potvrdili. Upozorňovala som aj políciu a prokuratúru, tam som sa ale s aktívnou odozvou nestretla,“ napísala s tým, že dokumentácie a komunikácie na túto tému mala tak veľa, že si ju musela špeciálne archivovať.

 

 

Vicepremiérku teší a vnútorne napĺňa myšlienka, že nová vláda rozviazala polícii ruky. No obáva sa, že jedna diskusia prináša aj nápad, ktorý nie je zo strany politikov dobrý. „Napriek tomu, že dnes je otvorená téma skracovania doby kolúznej väzby, nemyslím si, že je to dobrý nápad,“ napísala s tým, že toto vlastne potvrdil aj samotný Najvyšší súd SR nedávnym verdiktom „v kauze väzobne stíhaného Norberta Bödöra“.

 

Najvyšší súd tu píše a Remišová cituje: „S ohľadom na silu dôkaznej situácie je pre osobu obvineného v prípade jeho prepustenia na slobodu „kolúzne konanie" jedinou možnosťou, ako sa vyhnúť dlhoročnému väzeniu."

 

 

Vicepremiérka a líderka strany Za ľudí dodala, že súd tu jasne konštatoval potrebu takéhoto typu väzby. „Hlavne preto, že riziko manipulovania svedkov či marenia vyšetrovania je v prípade vplyvných obvinených obrovské. A pre obvinených je to jediná možnosť, ako sa vyhnúť trestu,“ zvýraznila Remišová s dôvetkom, že štát má v omto prípade jasnú úlohu a zodpovednosť, z ktorej sa nesmie vyhýbať.

 

„Je povinnosťou štátu a spravodlivosti takémuto konaniu zabrániť, obzvlášť pri vplyvných obvinených a pri organizovanom zločine,“ doplnila s tým, že v politike nikdy nechcela kryť ľudí, na ktorých praktiky roky upozorňovala spoločnosť a orgány činné v trestnom konaní. „Aj preto si myslím, že experimenty so skracovaním väzieb sú mimoriadne rizikové,“ uzavrela vicepremiérka na sociálnej sieti. Prečítajte si aj nový článok o nitrianskom podnikateľovi, ktorého spomínala aj Remišová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal Albert
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies