Čínski výrobcovia zvažujú miešanie svojich vakcín

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 07:09 • 2 min
Čínski výrobcovia zvažujú miešanie svojich vakcín

TCHAJ-PEJ - Čínski výrobcovia vakcín zvažujú miešanie svojich očkovacích látok, a tiež to, či by k lepšej ochrane proti ochoreniu COVID-19 nepomohla podporná dávka.

slovakia

left justify in out

Spoločnosti Sinovac a Sinopharm, ktoré celosvetovo distribuovali stovky miliónov dávok svojich vakcín, slov zvažujú kombinovanie svojich očkovacích látok s vakcínami od iných spoločností.

 

Súvisiaci článok: Porovnanie účinnosti vakcín proti ochoreniu COVID-19

Šéf čínskeho centra na kontrolu chorôb Kao Fu tento mesiac povedal, že súčasné vakcíny poskytujú nízku ochranu proti koronavírusu a ich miešanie predstavuje jednu zo stratégií, ktoré zvažujú v záujme posilnenia ich účinnosti. Neskôr sa pritom pokúsil svoje komentáre zmierniť s tým, že hovoril všeobecne o zvýšení efektívnosti vakcín. Sinopharm tvrdí, že ich vakcíny sú účinné na 79 % a 72 % a Sinovac uvádza účinnosť svojej látky na úrovni 50 %.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies