Mladý webový dizajnér dokázal kúpiť argentínsku doménu Googlu za necelých 2,5 eur

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 17:36 • 2 min
Mladý webový dizajnér dokázal kúpiť argentínsku doménu Googlu za necelých 2,5 eur

ARGENTÍNA - Stránka Google bola minulú stredu v krajine dve hodiny mimo prevádzky. Názov domény Google Argentína zatiaľ kúpil webový dizajnér za sumu 2,50 eur.

slovakia

left justify in out

Webovému dizajnérovi sa podarilo veľmi lacno kúpiť argentínsku doménu spoločnosti Google. Nicolas Kurona, 30-ročný webový dizajér, ju kúpil bežným zákonným spôsobom. „Nikdy som si nemyslel, že sa mi to podarí kúpiť,“ povedal pre BBC. Celý tento príbeh začal, keď bol v stredu večer Nicolas za svojím pracovným stolom na okraji Buenos Aires, a vytvoril webovú stránku pre klienta. Začal dostávať správy prostredníctvom aplikácie WhatsApp, že Google nefunguje. „Zadal som do svojho prehliadača www.google.com.ar a nefungovalo to. Myslel som si, že sa deje niečo zvláštne,“ uviedol Nicolas.

 

img

 

Rozhodol sa pokračovať v Network Information Center Argentina, organizácii zodpovednej za prevádzkovanie doménových kódov krajín. Hľadal Google a spojenie ho presmerovalo na argentínsku doménu Google, ktorú bolo možné odkúpiť. Spočiatku to považoval za nemožné, no napokon to skúsil. Zaplatil a prišiel mu doklad o uskutočnenej transakcii. „Pri pohľade na obrazovku som zamrzol. Nemohol som uveriť tomu, čo sa v tej chvíli stalo,“ povedal Nicolás, ktorý za doménu Googlu zaplatil v prepočte necelých 2,5 eura.

 

V stredu krátko pred 22. večernou hodinou miestneho času kúpil Nicolas názov domény spoločnosti Google Argentina. Všetk milióny vyhľadávaní Google, a ľudia prichádzajúci na stránku www.google.com.ar, teraz teoreticky prichádzali k nemu. Nicolas netuší čo sa vlastne stalo a teší sa, že nemá kvôli tomu problémy. „Chcem objasniť, že som nikdy nemal zlý úmysel, iba som sa to pokúsil kúpiť a NIC mi to umožnil,“ uviedol. So svojim výhodným nákupom sa pochválil i na sociálnej sieti. 



Ani technologický gigant nevie, prečo bola argentínska doména v danej chvíli dostupná na zakúpenie, keďže tvrdí, že jeho licencia mala vypršať až v júli 2021. Nicolas uviedol, že doména mu bola odobraná krátko po jej zakúpení, a dokonca mu nebolo vrýtená ani jeho investícia. Spoločnosť ešte stále vyšetruje, čo sa vlastne stalo. No nech to bolo akokoľvek, na pár minút ovládol argentínsky google 30-ročný webový dizajnér.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies