Zvrat v ukrajinsko-ruských vzťahoch? Zelenský má prísť na rokovanie do Moskvy, odkázal Putin

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 21:11 • 2 min
Zvrat v ukrajinsko-ruských vzťahoch? Zelenský má prísť na rokovanie do Moskvy, odkázal Putin

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin odkázal svojmu ukrajinskému náprotivkovi Volodymyrovi Zelenskému, že je v Moskve kedykoľvek vítaný a pripravený s ním sadanúť za rokovací stôl.

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Putin tak vo štvrtok reagoval na výzvu ukrajinskej hlavy štátu, aby sa stretli na Donbase. Zelenskyj v utorok povedal, že Rusko odmietlo podporiť oznámenie o úplnom pokoji zbraní, na ktorom sa zhodli poradcovia krajín tzv. normandskej štvorky, kam patrí okrem Ukrajiny aj Francúzsko, Nemecko a Rusko.

 

„Padol pritom návrh stretnúť sa na hraničnej línii, aby sa mohli z blízka pozrieť na situáciu a s maximálnou presnosťou ju pochopiť. Ja ju však chápem veľmi dobre. Som tam každý mesiac,“ skonštatoval Zelenskyj. Dodal, že je pripravený sa s Putinom stretnúť na akomkoľvek mieste Donbasu, kde prebieha vojna.

 

Súvisiaci článok: Moskva stiahla svoje vojsko z ukrajinsko-ruskej hranice. Podľa Kremľa bolo vojenské cvičenie úspešné

 

Zhromažďovanie ruských vojsk v bezprostrednej blízkosti ukrajinskej hranici vyvolávajú obavy z narastajúceho napätia. Európska únia (EÚ) odhaduje, že pri ukrajinskej hranici je zhruba 150-tisíc ruských vojakov, čo pripomína scenár z roku 2014, kedy Rusko anektovalo Krym.

 

Moskva opakovane hovorí o plánovanom vojenskom cvičení. Dnes dokonca ruský minister obrany Sergej Šojgu avizoval stiahnutie početného vojska na ich základne, pričom ohlásil koniec cvičenia. Dodal, že dopadlo úspešne a vojenské jednotky stiahne do konca mája.

 

Mohlo by vás zaujímať: Slovensko vyhostí troch ruských diplomatov! Sme prvou krajinou, ktorá vyjadrila skutočnú solidaritu s Českom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies