Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský má na krku ďalšie obvinenie!

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 19:13 • 2 min
Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský má na krku ďalšie obvinenie!

BRATISLAVA - Bývalému šéfovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinský pribudlo ďalšie obvinenie.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál Zoznam.sk, ktorému to potvrdil Pčolinského obhajca Ondrej Urban. Dnes sa mal bývalý šéf slovenských tajných podrobiť vypočúvaniu ohľadom danej trestnej veci v ústave v Leopoldove.

„Môžem potvrdiť, že minulý týždeň bolo pánovi Vladimírovi P. vznesené obvinenie z prečinu podplácania. Ide o skutok z roku 2020, ale viac sa už v tejto chvíli vyjadrovať nebudem,” povedal Urban.

 

Túto informáciu tiež potvrdil aj hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. „Môžeme potvrdiť, že voči osobe Vladimírovi P. bolo vznesené ďalšie obvinenie z korupčného trestného činu. Vzhľadom na štádium konania však ďalšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ dodal Skladan. 

 

Prečítajte si tiež: Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský a právnik Zoroslav Kollár zostanú vo väzbe

 

Pčolinský mal údajne vypovedť vo veci, ktorá sa týka známej nadnárodnej stavebnej spoločnosti. Obhajca bývalého riaditeľa mal proti obvineniu už podať sťažnosť, píše portál noviny.sk.

Vladimíra Pčolinského zadržali elitní policajti NAKA ešte ako riaditeľa SIS v skorých ranných hodinách 11. marca. Do jeho bytu malo vtrhnúť zásahové komando, ktoré ho previedlo pred vyšetrovateľa.

 

Aktuálne je exriaditeľ obvinený z korupcie, konkrétne z prijatia úplatku od podnikateľa Zoroslava Kollára. Proti svojmu bývalému nadriadenému vypovedá zadržaný Boris Beňa, ktorý pred vznesením obvinení v prípade Judáš, aj bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó.

 

Mohlo by vás zaujímať: Bývalý šéf SIS tvrdí, že pred zadržaním našiel anonymný list o jeho pripravovanej diskreditácii
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies