Streľba, ku ktorej nemuselo dôjsť

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 07:59 • 2 min
Streľba, ku ktorej nemuselo dôjsť

Istý inšpektor misijnej organizácie sa vychystal do dňa, aby splnil pracovné i osobné povinnosti.

slovakia

left justify in out

Nastúpil do električky a sedel bez toho, aby s niekým nadviazal očný kontakt, alebo sa pokúsil pustiť do reči. Myseľ sa túlala kade-tade, ani si nevšimol, že si k nemu prisadol neznámy muž.

 

Tichý hlas
Pravdepodobne by si to neuvedomil vôbec, ak by ho na cudziu prítomnosť neupozornil tichý hlas v podvedomí. „Porozprávaj sa s ním," našepkávalo mu vnútro. Inšpektor teda zdvihol hlavu a venoval pohľad neznámemu mužovi. Na jeho tvári hľadal známky toho, že by potreboval pomoc akéhokoľvek druhu, ale nech sa pozeral nanajvýš sústredene, nenašiel celkom nič. Popravde, bola tam mierna zachmúrenosť a rozrušenie, ale... Och, ako sa hanbil osloviť ho verejne pred svedkami! V snahe zatlačiť nutkanie do úzadia, rozptyľoval sa plánovaním, snívaním a spomínaním. Avšak neodbytná myšlienka mu nedala pokoj. Veril v Boha, miloval ho a poznal tajomný spôsob, akým komunikuje s človekom. Cítil, že by mužovi mal odovzdať kúsok viery, nádeje a poukázať na dar spasenia, ktorý sa získal prostredníctvom kríža. „Povedz mu niečo," nabádalo ho srdce znovu a zas. Ale inšpektor neposlúchol.

 

Zvuk
Muž napokon z električky vystúpil a jeho to znepokojilo. Nuž vyčkal na ďalšiu zastávku a dúfal, že cudzinca dakde stretne. Sľúbil si, že bude odvážnejší a prehovorí s ním. Uprostred chôdze ho vyrušil akýsi zvuk. Mal by ho rozpoznať hneď, ale ani dlhoročná skúsenosť s realitou, ho nikdy nepripravila o prekvapenie. Áno, počul to zreteľne. Bola to streľba a ozývala sa z parku. Okamžite sa zovšadiaľ zbehli ľudia, hnala ich zvedavosť aj napätie. Ani on nezaháľal a pridal sa k bežiacemu davu. Mŕtve telo v parku patrilo mužovi z električky. Inšpektor hlboko oľutoval, že sa postavil ľahostajne voči vnútornému presvedčeniu. Keby bol niečo povedal, keby s ním prebral jeho dušu a možnosť uveriť Bohu, nemuselo by sa to stať. Nie každej tragédii sa dá zabrániť, to je celkom isté. Hoci by človek chcel a investoval celý čas a silu, zlo zo sveta by nezastavil. Napriek tomu existuje bolesť, proti ktorej sa bojovať dá. Nič nebolí viac ako osamelosť a nič ju tak nevylieči ako láska zabalená do všímavosti. Možno bude stačiť úsmev, možno sa bude musieť minúť zopár viet, ale za pokus to stojí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies