F1 mieri na Slovensko! V Bratislave sa bude pretekať na mestskom okruhu

NETKY.SK • 1 Apríl 2021, 16:25 • 2 min
F1 mieri na Slovensko! V Bratislave sa bude pretekať na mestskom okruhu

Toto nečakal asi nikto. Medzinárodná automobilová federácia (FIA) sa po včerajších rokovaniach na salaši pri Poprade dohodla na tom, že v kalendári VC pribudne už na budúci rok aj okruh v našej krajine.

slovakia

left justify in out

S výstavbou nebudeme mať až také problémy. Spočiatku sa mal ísť závod v Bratislave už túto sezónu, no háčikom je budovanie infraštruktúry na území SR. Aspoň v niečom nám však FIA pomohla. Pretekárske vozy F1 budú jazdiť na mestskej komunikácii priamo v Bratislave. 

 

img

 

Okruh má patriť k najmodernejším spomedzi mestských. Azerbajdžanské Baku to síce nebude, ale svojím profilom a lokalitou tromfne aj slávne Monte Carlo v Monaku. 

 

Závodný víkend, ktorý je mimochodm naplánovaný na 31. februára sa pôjde ako posledný v sezóne. Doteraz to bolo tak, že Yas Marina v Abú Dhabí bola vyvrcholením celého ročníka. Budúci rok, keď sa už pôjde aj v slovenskej metropole, budú mať jazdci okrem letnej aj zimnú prestávku počas Vianoc.

 

img

 

Po sviatkoch však nebudú môcť hneď sadnúť do monopostov, pretože by prasklo celé zavesenie kolies. Na schudnutie budú mať tak celý január a február s tým, že 31. 2. sa už pôjde na ostro v Bratislave. 

 

Vstup bude samozrejme zadarmo. Slovenská Veľká cena tak zrejme trhne rekord v návštevnosti. Celá sezóna navyše vyvrcholí práve tu pod Bratislavským hradom, kadiaľ pôjde aj samotný okruh. Električkový tunel pri Chatam Sófer sa tak na pár dní zmení na pretekársku trať. Po výjazde z tunela sa monoposty budú točiť doľava, kde pôjdu popri Dunajipo Euroveu. Trať sa dá už nejako dokopy, no toto je jej priebežný plán.

 

img

 

Milí naši čitatelia, pokiaľ ste sa dostali až sem, všetko vám vysvetlíme. Dnes sa oslavuje 1. apríl a pri tejto príležitosti sme sa pokúsili spríjemniť vám deň aj takouto satyrou. Nič z článku samozrejme nie je pravda, i keď s tým budovaním infraštruktúry máme na Slovensku problém. 

 

V prvom rade by sme vám chceli v rámci celej redakcie popriať pekný zvyšok dňa, a pokiaľ ste sa aspoň v niektorých častiach pri čítaní pousmiali, to bol presne náš zámer. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies