Richard Sulík vkladá obrovské nádeje do Eduarda Hegera. Chce veriť, že Matovič bude dobrým ministrom

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 12:21 • 2 min
Richard Sulík vkladá obrovské nádeje do Eduarda Hegera. Chce veriť, že Matovič bude dobrým ministrom

SLOVENSKO - Richard Sulík urobil hrubu čiaru za politickým konfliktom. Podľa neho sú aj dôležitejšie veci, ktoré treba riešiť.

slovakia

left justify in out

Bývalý minister Richard Sulík dnes povedal, že niekedy treba zložiť zbrane a ustúpiť. "Teraz urobím kompromis," vysvetlil Sulík v relácii RTVS Braňo Závodský Naživo. "Dať to celé znova dokopy" je podľa Sulíka omnoho ťažšie. Podľa jeho slov vkladá obrovské nádeje do Eduarda Hegera. Je lepšie ustúpiť, a mať tri ministerstvá, vraj tak dokážu urobiť viac pre občanov. Podľa Sulíka budú radšej vo vláde s  trinástimi poslancami, než v opozícii a mimo vlády s dvadsiatimi.

 

img

 

Súvisiaci článok: Bývalí ministri sa vrátili do parlamentu

 

Neočakáva, že občania budú slepo veriť čomukoľvek, čo im ponúknu. "Teraz máme mesiace a mesiace času, aby sme ich presvedčili, že to bude fungovať lepšie," povedal. Podľa neho musia ľudí spoločne s Igorom Matovičom presvedčiť. To kde skončili bolo, podľa Sulíka, následkom nedodržania dohôd zo strany Igora Matoviča. Teraz vraj urobili hrubú čiaru a budú sa snažiť udržať pokoj. "Nemajte obavy, veď ja mám doteraz jazyk dohryzený," povedal Závodskému na margo toho, že sa bude snažiť neriešiť interné vládne záležitosti verejne. 

 

Prečítajte si tiež: Sulík pozve Matoviča na obed, ministri za SaS sa vrátia na svoje pôvodné funkcie

 

Čo sa týka "Matovičovej" väčšiny, podľa Sulíka to nie je úplne tak, že ho Matovič so svojimi ľuďmi môže kedykoľvek prehlasovať. Sulík zdrôraznil, že vždy je možnosť ich rozhodnutie vetovať. Povedal, že uvidia, kedy príde ďalšia "vojna". "Nerýpme sa už v tomto. Urobili sme poctivú solídnu dohodu. Potrebujeme pomôcť podnikateľom, maloobchodu, gastronómii," povedal Sulík s tým, že prvoradé sú iné veci.

 

Chce veriť, že Igor Matovič bude dobrým ministrom finnancií a nechce sa do toho miešať. "Keď to nebude fungovať, verte mi, že my sa ozveme," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies