Londýnska Chelsea je po 7 rokoch medzi najlepšou osmičkou! Príchody Wernera, Ziyecha a Havertza sa vyplatili

NETKY.SK • 18 Marec 2021, 12:42 • 2 min
Londýnska Chelsea je po 7 rokoch medzi najlepšou osmičkou! Príchody Wernera, Ziyecha a Havertza sa vyplatili

LONDÝN - FC Chelsea sa po FC Liverpool a Manchestri City stal tretím anglickým zástupcom vo štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov. Chelsea vyradila lídra španielskej La Ligy Atlético Madrid, keď po triumfe 1:0 v Bukurešti zvíťazila v domácej odvete na Stamford Bridge 2:0.

slovakia

left justify in out

Naposledy hrali takto pod Mourinhom 

Londýnsky tím je šampión Ligy majstrov zo sezóny 2011/2012, ale do štvrťfinále sa dostal prvýkrát za ostatných sedem rokov. Dosiaľ naposledy to bolo v sezóne 2013/2014 ešte pod vedením Josého Mourinha.

 

img


Majitelia FC Chelsea si po stredajšej osemfinálovej odvete môžu mädliť ruky. Na prvom góle "The Blues" v 34. min sa podieľali hráči, ktorí v lete minulého roku posilnili mužstvo v celkovej sume vyše 200 miliónov USD. Nemci Kai Havertz a Timo Werner podnikli protiútok a Maročan Hakim Ziyech ho zakončil.

 

img

 

Druhý gól včerajšieho večera strelila Chelsea taktiež z rýchlejo protiútoku. Hral sa už nadstavený čas a loptu spoza čiary vhadzovalo do hry Atlético. Spravilo však chybu, k lopte sa dostali "The Blues" a traja sa rozbehli cez ihrisko. Zakončoval napokon z pravej strany úplne voľný a navyše striedajúci Emerson.

 

 

Akurát túto radosť si už nemôže spolu s tímom užiť tréner Frank Lampard, ktorého koncom januára nahradil Thomas Tuchel. Ten akoby šibol čarovným prútikom.

 

Neuveriteľná bilancia nemeckého trénera

"Chelsea pod vedením Tuchela neprehrala už v 13 zápasoch, z toho deväťkrát zvíťazila. Je to najdlhšia séria bez prehry na začiatku funkčného obdobia trénera na Stamford Bridge v histórii. Dosiaľ ním bolo 12 zápasov Luiza Felipeho Scolariho z roku 2008. Navyše Chelsea doma neinkasovala gól pod Tuchelom už v šiestich za sebou idúcich zápasoch," všimol si portál BBC Sport.

 

img


"Zo všetkého najdôležitejšia je viera vo vlastné sily a fakt, že tento postup sme si zaslúžili. Hráme dobre a vieme, prečo je to tak. Štvrťfinále je super obrovská výzva, ale veríme si natoľko, že súperi už proti nám nechcú hrať. O tom som presvedčený. Nebojíme sa a sme pripravení na pokračovanie," uviedol Thomas Tuchel.

 

Bayern nezaváhal 

Do štvrťfinále sa podľa predpokladov prebojoval aj minuloročný šampión Bayern Mníchov. V osemfinálovej odvete Bavori doma zdolali hráčov Lazia Rím 2:1 (1:0) a spolu s prvým zápasom talianskeho súpera gólovo prevýšili 6:2.

 

 

Z pokutového kopu bol v Allianz Arene úspešný Robert Lewandowski. Pre poľského kanoniera to bol 13. úspešný zásah z bieleho bodu v Lige majstrov a celkovo od začiatku minulej sezóny sa podieľal na 25 góloch svojho tímu v európskej klubovej súťaži číslo 1. Strelil 20 gólov a na ďalších 5 prihral. Je to najlepšia vizitka spomedzi všetkých hráčov v Lige majstrov za posledné dve sezóny.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies